Μενού Κλείσιμο

 «Τα τραγούδια της ψυχής μου»

Συναυλία Θανάση Βασιλόπουλου την Κυριακή, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Η ισχύς εν τη ενώσει! Εκεί που ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό. Στο σημείο στο οποίο τέμνει το ποδόσφαιρο την τέχνη και την κοινωνία. Με κοινό σκοπό την προσφορά στον συνάνθρωπο. Για τους λόγους αυτούς ο Αθλητικός Σύλλογος Δίας του Δίου σε μια συνδιοργάνωση με το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσιάζουν τη συναυλία του Θανάση Βασιλόπουλου με τίτλο «Τα Τραγούδια της ψυχής μου».

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Δίας του Δίου Στέφανος Συρανίδης ανέφερε πως προέβησαν σε αυτή τη συνδιοργάνωση αναγνωρίζοντας τον ρόλο που διαδραματίζει ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και την προσφορά του. Σκοπός της συγκεκριμένης συναυλίας πέραν της διασκέδασης είναι και η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των τμημάτων του ποδοσφαιρικού συλλόγου, των ακαδημιών καθώς και την ολοκλήρωση των γηπέδων της περιοχής προς όφελος όλων.

Η επιλογή του Θανάση Βασιλόπουλου έγινε διότι ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου είναι ένας από τους ιδιαίτερα αγαπητούς καλλιτέχνες της περιοχής. Η συναυλία της Κυριακής 22ας Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου φέρει τον τίτλο «Τα τραγούδια της ψυχής μου». Πρόκειται για τα αγαπημένα του μουσικού ο οποίος ασχολείται από μικρός με την παράδοση και τα πανηγύρια. Την Κυριακή θα ακουστούν γνωστά λαϊκά, δημοτικά τραγούδια καθώς και συνθέσεις του ίδιου του μουσικού.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1972. Ασχολείται με τη μουσική από τα τέσσερά του χρόνια. Στα πέντε άρχισε να μαθαίνει κλαρίνο. Δάσκαλός του ο πατέρας του Γιώργος Βασιλόπουλος και ο θείος του, πολύ γνωστός κλαρινίστας στην Ελλάδα, Γιάννης Βασιλόπουλος. Στα εννιά άρχισε να παίζει συνοδεύοντας τον πατέρα του, αλλά και τους μεγάλους δημοτικούς μουσικούς και τραγουδιστές, όπως τον Τάκη Καρναβά, Γιώργο Κόρο, Κώστα Σκαφίδα και άλλους πολλούς, στα παραδοσιακά πανηγύρια. Το 1987 έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελληνική δισκογραφία. Έχει ηχογραφήσει προσωπικούς δίσκους. Έχει παίξει σε συναυλία της Björk, έχει κάνει δίσκο με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, το «Atractos», και συντροφεύει τους μεγαλύτερους ‘Ελληνες τραγουδιστές στις πίστες.

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του «εραστή  της μουσικής».  Έχει πει: «Είμαι σίγουρος, ειδικά όταν γυρνάμε στις ρίζες μας, ότι η μουσική μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο, να αλλάξει τους ανθρώπους – φτάνει να μην χάσουμε την καλοσύνη, τη γλυκύτητα, την αγάπη μας».  Ως  μουσικός, βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση. Του αρέσει να «πειραματίζεται» και να «παντρεύει» το ελληνικό στοιχείο με ηχοχρώματα της Ανατολής αλλά και της Δύσης, προσπαθώντας στο τέλος να αφήνει τη δική του ταυτότητα στο παίξιμό του. Όσο για το κλαρίνο, ο Θανάσης Βασιλόπουλος θεωρεί πως το όργανο του έδωσε τα πάντα! Έγινε ο  τρόπος έκφρασής του, της χαράς ή της λύπης του. Το κλαρίνο είναι πάρα πολύ ζεστό όργανο! Η φωνή του είναι κοντά στην ανθρώπινη φωνή… άλλοτε γαλήνια και άλλοτε έντονη. Βγάζει τα συναισθήματα της ψυχής…

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής

Γενική είσοδος: 14 ευρώ Προπώληση: 12 ευρώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ