Μενού Κλείσιμο

Τα έργα τέχνης ήταν πλαστογραφημένα

Τεράστιο σκάνδαλο

 

Σκάνδαλο πλαστογραφίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες με εμπλεκόμενους ζωγράφους, εμπόρους πινάκων αλλά και διάσημες γκαλερί σε όλο τον κόσμο.

 

Στις 10 Σεπτεμβρίου ένας άγνωστος ζωγράφος, ο 61χρονος Λίνο Φρόντζια συνελήφθη στη Βόρειο Ιταλία για την υπόθεση κυκλώματος πλαστογραφίας.

Ο Φρόντζια βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένεται να εκδοθεί στο Παρίσι και να ανακριθεί από τις γαλλικές αρχές.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο ζωγράφος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έργα τέχνης τα οποία πωλήθηκαν για χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια σε ιδιώτες και γκαλερί.

Μαζί με τον Φρόντζια συνελήφθη και ο έμπορος έργων τέχνης Τζουλιάνο Ρουφίνι, ο οποίος φέρεται να έχει πουλήσει πλήθος κλασικών έργων σε όλο τον κόσμο.

Το σκάνδαλο έχει συγκλονίσει τους λάτρεις των έργων τέχνης αλλά κυρίως συλλέκτες και οίκους που είχαν συνεργαστεί με τους συγκεκριμένους πωλητές.

Το Λούβρο, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης έχουν ξεκινήσει τις δικές τους έρευνες καθώς στο σκάνδαλο εμπλέκονται ονόματα όπως του Μαρκ Βάις και του Κόνραντ Μπέρνχαϊμερ.

Όπως όλα δείχνουν η υπόθεση έχει πολλές προεκτάσεις καθώς συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση του 2017 και του Οίκου Sotheby’s. Ο τελευταίος υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα 840.000 δολάρια στον αγοραστή ενός πίνακα του Αγίου Ιερώνυμου ο οποίος κρίθηκε τελικά πλαστός.

Παρόμοια υπόθεση μοιάζει να είναι και αυτή της προσωπογραφίας του Φρανς Χαλς, εκπρόσωπο της χρυσής εποχής Ολλανδικής ζωγραφικής, που πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων και τελικά ήταν πλαστός.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ