Μενού Κλείσιμο

Τα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων» στην Ιταλία

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης στο πλαίσιο του σχολείου

Τα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων»  συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: «Chris – Countering Human RADICALISATION In School (Αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης στο πλαίσιο του σχολείου)» διάρκειας δύο ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στις η δεύτερη διακρατική συνάντηση στην πόλη Ορτόνα της Ιταλίας με τη συμμετοχή και των υπολοίπων εταίρων, της Δανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας και της Ισπανίας.  Στόχος της συνάντησης ήταν να γίνει μια επισκόπηση για την πορεία του προγράμματος έως τώρα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα με στόχο την ολοκλήρωση της επόμενης φάσης.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην Πολωνία με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από τις εννέα εμπλεκόμενες στο πρόγραμμα χώρες. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον Ευάγγελο Καπέτη, τη Μαρία Νταντάμη και δύο μαθητές του Γυμνασίου «Πλάτων».

Συμμετοχή σε πρόγραμμα στο Στρασβούργο

Να σημειωθεί επίσης, πως το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 προγράμματος με τίτλο “Student Talent Bank”.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία, Πανεπιστήμια και Ιδρύματα από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Ολλανδία. Στόχος αυτού του προγράμματος, μεταξύ άλλων, είναι να προσφέρει δεξιότητες και ικανότητες στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν οι στόχοι του προγράμματος και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος.

Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον Ευάγγελο Καπέτη και τον Σπυρίδωνα Μπλάτσιο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ