Μενού Κλείσιμο

Συνάντηση στα Εκπαιδευτήρια Πλάτων

Πρόγραμμα Erasmus+ «In a Far Away Land: Refugee Children»

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: «In a Far Away Land: Refugee Children» διάρκειας δύο ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος το σχολείο φιλοξένησε 42 εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Ρουμανία στη δεύτερη διακρατική συνάντηση εργασίας.
Η συνάντηση είχε ως στόχο την ανάδειξη νέων τρόπων υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών στη χώρα μας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας καθώς και από τον Δήμο Κατερίνης.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο 17ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο λειτουργεί τάξη ένταξης παιδιών προσφύγων, στη ΜΚΟ «Περιχώρησις», στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης και στην προσφυγική κατασκήνωση στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας.
Τέλος, οι αποστολές περιηγήθηκαν στο Λιτόχωρο και στον Όλυμπο, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Πορτογαλία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ