Μενού Κλείσιμο

 Συνάντηση αγάπης στο γηροκομείο

Η Λίνα Τουπεκτσή επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Μητρόπολης

Στιγμές μεγάλης χαράς αλλά και έντονης συγκίνησης έζησαν οι γερόντισσες του Γηροκομείου τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Αυτή η εξαιρετικά όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από την επίσκεψη της σχεδιάστριας και δημιουργού κοσμημάτων, Λίνας Τουπεκτσή, η οποία, μετά από συνεννόηση με τον Υποδιευθυντή τού Γηροκομείου, Ιωάννη Πουλατσίδη, ξεκίνησε από τη Βέροια και ήρθε στο Εκκλησιαστικό αυτό Ίδρυμα για να προσφέρει την αγάπη της.

Τα δώρα τής Λίνας Τουπεκτσή στις ηλικιωμένες

Η Λίνα Τουπεκτσή, ένας πραγματικά ξεχωριστός άνθρωπος, μια γλυκιά και ζεστή ύπαρξη, με το που μπήκε στο Γηροκομείο αγκάλιασε τις γερόντισσες, συνομίλησε μαζί τους, τραγούδησε μαζί τους, συγκινήθηκε και δάκρυσε μαζί τους. Πήρε χαρά και έδωσε χαρά.

Κάποιες ηλικιωμένες, αξιοποιώντας την παρουσία της, βρήκαν την ευκαιρία να πουν κάποιες παλιές ιστορίες, για τη ζωή τους, για τα παιδιά τους, αλλά να μιλήσουν και για την αγάπη που δέχονται καθημερινά στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης. Να μιλήσουν για το προσωπικό που φροντίζει για την ευχάριστη διαμονή τους, για τη Διεύθυνση του ιδρύματος αλλά και για τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Λίγο πριν από την ώρα τού αποχωρισμού, η Λίνα Τουπεκτσή προσέφερε σε κάθε μία γιαγιά από έναν πλεγμένο ασπροκόκκινο «Μάρτη» με κρύσταλλα όχι ευτελούς αξίας αλλά σημαντικής αξίας. Μάλιστα, δεν έδωσε απλώς τα δώρα της, είχε και την καλοσύνη να ανοίξει αυτά τα κοσμήματα, να τα «δέσει» στο χέρι κάθε γερόντισσας, να πιάσει μια ιδιαίτερη συζήτηση με κάθε μία, να της προσφέρει και ένα φιλί αγάπης.

Ξενάγηση στο Ίδρυμα

Ακολούθησε επίσκεψή της στους χώρους διαμονής των γεροντισσών, στον χώρο παρασκευής φαγητών αλλά και στην τραπεζαρία, συνομίλησε με το υπαλληλικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έδωσε και εκεί τα τελευταία της δώρα.

Βγαίνοντας από το ίδρυμα για να αναχωρήσει προς Βέροια, η Λίνα Τουπεκτσή κοντοστάθηκε και θαύμασε για λίγο τον Όλυμπο που αγέρωχος φάνταζε μέσα στα φώτα τής νύχτας. Υπέροχο θέαμα!

Ευχαρίστησε τον Υποδιευθυντή τού Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, Ιωάννη Πουλατσίδη, για την επίσκεψή της στο ίδρυμα και διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον θα επιχειρήσει να βρει και άλλες ευκαιρίες προκειμένου να έρθει ξανά στην Κατερίνη και στις αγαπημένες της γερόντισσες.

Ποια είναι η Λίνα Τουπεκτσή

Η Λίνα Τουπεκτσή είναι μια νέα και δυναμική γυναίκα, είναι μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος, ταυτόχρονα όμως διατηρεί μια οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων σημαντικής αξίας. Η ίδια σχεδιάζει αυτά τα κοσμήματα αλλά και διευθύνει την παραγωγή τους.

Η εταιρία που διευθύνει ονομάζεται Lina’s exclusive jewels by Toupektsi ή όπως αλλιώς είναι γνωστή ως «της Λίνας το Λινάρι».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ