Μενού Κλείσιμο

Στο Πάρκο Κατερίνης η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με «Μάνες του κόσμου»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ, ΝΙΚΟ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑ

Στο Πάρκο Κατερίνης η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με «Μάνες του κόσμου»

Στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης μεταφέρθηκε η έκθεση φωτογραφίας «Μάνες του Κόσμου» ύστερα από την επιτυχία που είχε η πολυήμερη παρουσίασή της στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής κατά τη θερινή περίοδο. Ήταν πραγματικά μια έκθεση που εντυπωσίασε επισκέπτες και δημότες.

Η έκθεση αυτή, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) σε συνεργασία με τον πολυταξιδεμένο Κατερινιώτη καλλιτέχνη φωτογράφο, Νίκο Μπαμπανίκα, παρουσιάζει «Μάνες» από διάφορα μέρη του κόσμου. Την επιμέλεια της παρουσίασης των φωτογραφιών στο κοινό υπογράφει η Μιράντα Παππά, μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ.

Πρόκειται για φωτογραφίες με Μάνες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Αφρική, για Μάνες από τις πιο πολιτισμένες περιοχές του κόσμου, από τις πιο εξωτικές περιοχές του πλανήτη έως και τις πιο φτωχές. Απ’ όπου όμως κι αν προέρχονται, το κοινό τους στοιχείο δεν είναι άλλο παρά το ότι είναι γυναίκες που έγιναν Μάνες, που γέννησαν παιδιά και μαζί τις ελπίδες του Κόσμου για τη συνέχιση της ζωής πάνω στον πλανήτη Γη, καθώς και τις προσδοκίες για έναν καλύτερο Κόσμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΛΟΣ: ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ

«Το πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού συνεχίζει τη διαδρομή του με αυτή την ιδιαίτερη υπαίθρια φωτογραφική έκθεση. Η έκθεση εντυπωσίασε τους επισκέπτες στην Ολυμπιακή Ακτή, γι’ αυτό και τη συνεχίζουμε στο Δημοτικό Πάρκο. Ο φακός του Νίκου Μπαμπανίκα, τον οποίο ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του στο «πολιτιστικό μας καλοκαίρι», αποτυπώνει με σπάνια ευαισθησία κάποια πορτρέτα και στιγμιότυπα από «Μάνες του κόσμου», που προσφέρουν μια μοναδική βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες» τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γ.Τσιαλός. Στην έκθεση αυτή, μέσα από τον φακό του φωτογράφου – περιηγητή Νίκου Μπαμπανίκα, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει την ιδιαίτερη δημιουργική σκέψη του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει επισκεφθεί χώρες στις οποίες ελάχιστοι Έλληνες έχουν ταξιδέψει.

Ο ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑΣ

Ο Νίκος Μπαμπανίκας γεννήθηκε το 1959 στην Κατερίνη. Ζει και εργάζεται στο Χίλβερσουμ της Ολλανδίας. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Το ενδιαφέρον του εστιάστηκε σε φωτογραφίες από ταξίδια τα οποία έφεραν στη ζωή του άγνωστες και πρωτόγνωρες εικόνες. Έχει ταξιδέψει σε πολλά μακρινά κι εξωτικά μέρη του πλανήτη. Η πρώτη φωτογράφηση έγινε το 1993 σε ένα ταξίδι στο Έβερκλεϊντς της Φλόριδα στις Η.Π.Α. Από τότε ξεκίνησε με πάθος να εμβαθύνει στα μυστικά της φωτογραφίας μέσα από τα ταξίδια του.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.