Μενού Κλείσιμο

«Στο κόκκινο τ’ ουρανού»

Σε κυκλοφορία το νέο βιβλίο της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ

Το μυθιστόρημα της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ. Το βίβλιο «Στο κόκκινο του ουρανού» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της κ. Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη μετά από το «Ζωή σε θαλασσοσταλιές», αλλά και πέντε ποιητικές συλλογές.

Η υπόθεση
Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Χότζα καταλαμβάνει την εξουσία στην Αλβανία, κι αυτό είναι καταστροφικό για την ελληνική μειονότητα. Τα σύνορα κλείνουν, και στα χρόνια που ακολουθούν, οι εκτελέσεις, η εξορία και ο βασανισμός των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου γίνονται καθημερινό φαινόμενο. Ένα ζευγάρι καταφέρνει να δραπετεύσει από την κόλαση. Βρίσκουν καταφύγιο στην Τήνο, όπου με σκληρή δουλειά καταφέρνουν να ορθοποδήσουν. Ο γιος τους ερωτεύεται την Αντιγόνη, κόρη μιας παλιάς αρχόντισσας του νησιού, αλλά ο ρατσισμός θα σταθεί εμπόδιο στη σχέση τους. Θα καταφέρει άραγε η αγάπη να ξεπεράσει τις δυσκολίες; Ένα βιβλίο για την κοινωνική ανισότητα, τις λησμονημένες πατρίδες και τους μετανάστες αυτού του κόσμου.

Βιογραφικό
Η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και μεγάλωσε στην Κατερίνη όπου τελείωσε τις λυκειακές της σπουδές. Εργάστηκε στον ΟΤΕ για 29 χρόνια. Ανήκεστη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Πολιτιστική Έκφραση» του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Αττικής μέχρι τον Ιούνιο του 2002. Επίσης, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Τον Αύγουστο του 2002 μετακόμισε με την οικογένειά της στην Κατερίνη. Σήμερα αρθρογραφεί στην ενημερωτική ιστοσελίδα «e-pieria», ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολιτιστικά και επίκαιρα θέματα και με όλες εφημερίδες του νομού Πιερίας. Είναι ανταποκρίτρια του κοινωνικού δικτύου για τα βιβλία, «Bookia», στον νομό Πιερίας. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαμοθράκη και έχει δύο παιδιά.
Έργα της
Ποιητικές Συλλογές
«Χωρίς ταυτότητα», ιδιωτική συλλογή,1988
«Ιριδίσματα», εκδόσεις Γκοβόστη,1990
«Ηώ», εκδόσεις Γκοβόστη, 1992.
«Το ταξίδι του Έρωτα από τον Όλυμπο στου Αιγαίου τα κύματα» Όλυμπος εκδοτική,2008
«Καθρέφτης ψυχής», εκδόσεις Άνεμος, 2011
Μυθιστόρημα
«Ζωή σε θαλασσοσταλιές», εκδόσεις Έναστρον, 2014
Ηλεκτρονικό βιβλίο
«Ο Ασυμβίβαστος: Πάνος Μεϊντάνης – Γερο-Ανένδοτος», 2015
Επικοινωνία www.magdapapadimitriou.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ