Μενού Κλείσιμο

Στην Λεπτοκαρυά το Θερινό Πολιτικό Εργαστήρι

Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και επικοινωνία

Το 1ο πανευρωπαϊκό πολιτικό συνέδριο φιλοξενείται το ερχόμενο Σάββατο (22 Ιουνίου) στη Λεπτοκαρυά. Τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 70 νέοι πολιτικοί επιστήμονες από όλη την Ευρώπη με στόχο να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, αλλά και να εκπαιδευτούν σε θέματα που αφορούν την πολιτική επικοινωνία.

Το Πανευρωπαϊκό συνέδριο στο πλαίσιο ενός θερινού πολιτικού εργαστηριού ξεκίνησε το 2014 και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο. Οι συμμετέχοντες σε αυτόν το θεσμό εξετάζουν τις αξίες που ενώνουν τους Δεξιούς διαφόρων χωρών και πιο συγκεκριμένα, πώς οι αξίες αυτές διαμορφώνουν τις πολιτικές των μελών-κομμάτων, πώς διαμορφώνεται το Δεξιό όραμα στη χώρα τους και τέλος, πώς μπορεί να ευαισθητοποιηθεί ακόμη καλύτερα το εκλογικό σώμα. Το θερινό πολιτικό εργαστήρι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διαλέξεις που αποσκοπούν στην εκπαίδευση των φιλόδοξων νέων πολιτικών προσώπων σε διάφορους πρακτικούς τομείς της πολιτικής, όπως για παράδειγμα η οργάνωση ενός πολιτικού γραφείου, η δημιουργία πολιτικής εκστρατείας, η επικοινωνία με τους ψηφοφόρους και τα μέσα ενημέρωσης και η άντληση κεφαλαίων μέσω εράνων και άλλων δραστηριοτήτων. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των European Young Conservatives.

Οι European Young Conservatives (Ευρωπαίοι Νέοι Συντηρητικοί) είναι μια ομάδα Ευρωπαϊκών κεντροδεξιών πολιτικών νεολαιών. Ευεργέτιδα της ομάδας ήταν ως το θάνατο της η Μάργκαρετ Θάτσερ (2013). Η ομάδα αυτή διατηρεί στενές σχέσεις με την Συμμαχία Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (AECR) που εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 64 Ευρωβουλευτές δια των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) και αποτελεί την 4η δύναμη.

Οικοδεσπότης είναι ο νεαρός πολιτικός, Αλέξιος Καραμανώλας από την Κατερίνη που αποτελεί και τον πρώτο Έλληνα που εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ευρωπαϊκής αντιφεντεραλιστικής νεολαίας. Ο κ. Καραμανώλας είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διερμηνεία συνεδρίων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχει ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων στο πολιτικό σχήμα ΡΙΖ.Ε.Σ. του Βασίλειου Καπερνάρου.

«Η εκλογή του σε αυτό το σώμα και η διεξαγωγή του συνεδρίου στην χώρα μας δείχνουν πως οι υγιείς δεξιές αντιφεντεραλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ορίζοντες τους στην Ελλάδα σε μια κομβική περίοδο τόσο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για την πορεία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», καταλήγει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ