Μενού Κλείσιμο

Στα μαγευτικά φαράγγια του Ολύμπου

 «Olympus Cayoning»

H διάσχιση, εξερεύνηση, κατάβαση φαραγγιών (canyoning) είναι μια υπαίθρια δραστηριότητα άθλησης κι αναψυχής η οποία χαρίζει μοναδικά συναισθήματα και συγκινήσεις, αφού συνδυάζει την επαφή με μαγευτικά τοπία, περπάτημα, αναρρίχηση, καταρρίχηση σε απόκρημνες χαράδρες, βουτιές και κολύμπι σε λίμνες όπου καταλήγουν πανέμορφοι καταρράχτες.

Η Πιερία είναι γνωστή στους λάτρεις του canyoning από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο για τα μοναδικά φαράγγια του Ολύμπου. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας, οικογένειες συρρέουν με οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένα για να βρεθούν κοντά στα μοναδικής ομορφιά τοπία, να «συναντήσουν» τους «μυθικούς θεούς».

Η περιήγηση στα φαράγγια του Ολύμπου και η διάσχιση τους, το canyoning, είναι η δραστηριότητα που η ομάδα από την Πιερία «Olympus Canyoning» με τον έμπειρο Βασίλη Σίμο καταφέρνει να μαγεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Προσφέρει με ασφάλεια ξεχωριστές εμπειρίες σε οργανωμένες ομάδες κάθε ηλικίας, οργανώνει ειδικές περιηγήσεις για παιδιά με Αναπηρία, ομάδες όπως τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, παιδιά της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, κ.α.

Η οργανωμένη δραστηριότητα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη για την διασφαλισμένη ασφάλεια που παρέχει η εμπειρία και η εξειδίκευση της ομάδας «Olympus Canyoning» με την οποία συνεργάζονται η «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης», ο «Σύλλογος Διαβητικών Πιερία», το «Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής», το «Alkyona Beach» και το «Olympus Path».

Ο Βασίλης Σίμος, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, αλλά και ενεργός Διασώστης του Ολύμπου, στον απολογισμό της φετινής χρονιάς, ευχαριστεί όλους τους παραπάνω φορείς και συνεργάτες, αλλά και όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Η συνεργασία αυτή πρόσφερε σε ξεχωριστούς ανθρώπους μοναδικές εμπειρίες.

Εύχεται με την έναρξη της χειμερινής περιόδου να μην υπάρξει κανένα ατύχημα – δυστύχημα στον ορεινό όγκο του Ολύμπου και των Πιερίων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ