Μενού Κλείσιμο

Στα «Φώτια» παρουσιάστηκε Θεατρική Παράσταση του Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων του ΟΡΦΕΟ: Συνεργασία στην πράξη

Στα πλαίσια των «Φώτιων 2020», που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητρόπολης, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, του Αγίου Φωτίου, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, τη θεατρική παράσταση «Γυναίκες γεννηθήκαμε»

 

Είναι η δεύτερη χρονιά, που ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, στο πλαίσιο των χειμωνιάτικων εκδηλώσεων του, συνεργάζεται με το Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος». Πέρυσι παρουσίασε, πάλι με το Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων, που δημιούργησε πριν δύο χρόνια, τη θεατρική παράσταση «Αντιγόνη».

Να σημειωθεί ότι η θεατρική ομάδα του Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων, που διδάσκει ο Νίκος Γραίκος, αποτελείται από παιδιά και εφήβους, με βασική επιδίωξη την βελτίωση του πολιτισμικού τους κεφαλαίου. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και άσκηση σε βιωματικές και καλλιτεχνικές πραχτικές. Το «Εργαστήριο» στη διετή του παρουσία έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις από μεγάλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς (όπως, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας )

Η συγκεκριμένη παράσταση «Γυναίκες γεννηθήκαμε», η οποία πρωτοπαίχτηκε το καλοκαίρι  στο αρχαίο θέατρο Δίου, στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου και εντυπωσίασε, αποσπώντας και το βραβείο, «Θεάτρου Έπαινος»,  ήταν το αποτέλεσμα έρευνας – δράσης των εφήβων του Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων του ΟΡΦΕΟ, με θέμα το αξιακό, πνευματικό και πολιτισμικό νόημα της γυναικείας ταυτότητας. Η δραματουργική επεξεργασία, που επιμελήθηκε ο Νίκος Γραίκος,  είναι πρωτότυπη σύνθεση κειμένων από την αρχαία και τη σύγχρονη γραμματεία, με άξονα πέντε αρχετυπικούς τύπους – ρόλους γυναικών, την Ελένη, την Καλυψώ, την Κίρκη, τη Λυσιστράτη και τη Μαρί Κιουρί.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αρχιμανδρίτης και υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος» κ. Παύλος Ντούρος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμό των «Φώτιων» και στην συνεργασία με τον ΟΡΦΕΟ και συνεχάρη τα παιδιά της θεατρικής ομάδας και τον συντονιστή της, Νίκο Γραίκο.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τη Μητρόπολη για τη συνεργασία, τόνισε την αξία και τη σημασία του Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων, συγχαίροντας τα παιδιά που συμμετείχαν στα μαθήματα της περιόδου 2019 και ευχαριστώντας τον Νίκο Γραίκο, για την εποικοδομητική προσφορά και συνεργασία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ