Μενού Κλείσιμο

Πυροσβεστική στο Σ.Δ.Ε.

Προληπτική ενημέρωση για σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες…

Για θέματα πρόληψης και προστασίας από κινδύνους σεισμών και φωτιάς, καθώς οι οδηγίες για περιπτώσεις πρόληψης και προστασίας, ενημερώθηκαν τη Δευτέρα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης.

Ο πυραγός Σ. Κίτσος παρουσίασε πλούσιο εποπτικό υλικό, φωτογραφιών και βίντεο πλήθος πληροφοριών και μίλησε για τα νέα ευρήματα από τις περιπτώσεις ανά τον κόσμο όπου έγιναν σεισμοί και συμμετείχαν σε διασώσεις οι πυροσβέστες μας. Σημειωτέον, σε παρόμοιες καταστάσεις η έγκαιρη ενημέρωση των αγαπημένων μας για τα βήματα που ακολουθούμε στα κρίσιμα δευτερόλεπτα μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.
Επίσης, ο ομιλών έδωσε πλήθος συμβουλών πρόληψης φωτιάς και οδηγιών κατάσβεσης στα πρώτα δευτερόλεπτα. Τόνισε ότι πολλές περιπτώσεις φωτιάς στην κουζίνα είναι από ξεχασμένο τηγάνι στην φωτιά και περιέγραψε τις απλές κινήσεις για να σβήσει η φωτιά πριν απλωθεί στο έπιπλο της κουζίνας και στο υπόλοιπο σπίτι. Μεταξύ των άλλων έγινε αναφορά στα κινητά τηλέφωνα γιατί μπορεί, υπό ορισμένες συνθήκες, είτε τα ίδια είτε οι φορτιστές τους να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο επάγγελμα ο πυραγός αναφέρθηκε στις δυσκολίες, τις απαιτήσεις και τους κινδύνους που υποβάλλονται οι πυροσβέστες στην κατάσβεση της φωτιάς ή στην διάσωσης ανθρώπων, τονίζοντας ότι η άρτια εκπαίδευση κάνει δυνατή την επιβίωση τους. Την παρουσίαση-ενημέρωση υποστήριξαν και οι πυροσβέστες Ι. Μαργαρίτης και Β. Ντανάς ενώ στο τέλος ακολούθησε διάλογος και απαντήθηκαν ερωτήσεις.
Ήταν πραγματικά μια μεστή και περιεκτική παρουσίαση της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ