Μενού Κλείσιμο

Προβολές και έκθεση φωτογραφίας

Συνεργασία Κινηματογραφικής Λέσχης και Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσουν τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ της Δράμας, αλλά και έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Αρβανίτη με αναφορά στη γυναίκα

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης καλωσορίζει το νέο έτος φέρνοντας στην πόλη μας  το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας του παγκοσμίου φήμης Διευθυντή Φωτογραφίας, Γιώργου Αρβανίτη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Παλαιού Παντελεήμονα.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας προβάλει τις βραβευμένες ταινίες της διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ της Δράμας, με ιστορία πολλών ετών κι αμέτρητων ταινιών, γιόρτασε το Σεπτέμβρη του 2017 τα 40 του χρόνια, σημειώνοντας ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής κινηματογραφιστών. Φέτος, παράλληλα με τις προβολές και σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π (Olympus Cultural Routes) η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης θα φιλοξενήσει στο ίδιο κτήριο και την έκθεση φωτογραφίας «ΓΥΝΑΙΚΕΣ». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία επιλογή από 40 θαυμάσιες καλλιτεχνικές ασπρόμαυρες και έγχρωμες Φωτογραφίες της συλλογής του Γιώργου Αρβανίτη. Οι φωτογραφίες αποτελούν μία διαδρομή μέσα στο χρόνο με αναφορά στη γυναίκα. Οι γυναίκες του κόσμου και η γυναίκα μέσα από τις ποικιλόμορφες εκφράσεις της, κάτω από το φως του κόσμου (μεσογειακό, αφρικάνικο, βόρειο).

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης («Εκάβη» 1ος Όροφος ) και με ώρα έναρξης τις 19.00.

Το ίδιο διήμερο και στην διπλανή αίθουσα η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από 18.00-22.00.

Η είσοδος στις προβολές και την έκθεση είναι ελεύθερη.

 

Γιώργος Αρβανίτης – από τους κορυφαίους διευθυντές φωτογραφίας

Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας, ζει κι εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια στη Γαλλία.

Είναι ταυτισμένος στην κινηματογραφική μας συνείδηση με τα λυρικά πλάνα του Θόδωρου Αγγελόπουλου αλλά και με τις εξαιρετικές ταινίες του Βούλγαρη και του Κακογιάννη. Πριν από αυτούς συνεργάστηκε με τον Φίνος Φιλμ για 6 χρόνια, “φωτίζοντας” τους μεγάλους σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Με ένα σύνολο 110 ταινιών στο βιογραφικό του (πάνω από 60 στην Ελλάδα) από το 1989 που αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Γαλλία, είναι μέλος της Γαλλικής Ένωσης Διευθυντών φωτογραφίας, της Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Γαλλικής Ακαδημίας Τέχνης και Τεχνικής του Κινηματογράφου και στης Ανώτερης Εθνικής Σχολής Επαγγελμάτων Εικόνας και Ήχου. Εδώ και δεκαετίες συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τους κορυφαίους διευθυντές φωτογραφίας στον κόσμο.

Οι Βραβεύσεις του (προτεινόμενος ή βραβευμένος): 6 φορές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για Καλύτερη Φωτογραφία: «Αναπαράσταση» (1970), «Μέρες του ‘36» (1972), «Ο Θίασος (1975)», «Μία τόσο μακρινή απουσία» (1985), «Δοξόμπους» (1988), «Νύμφες» (2004) Golden Bayard στο Namur International Festival για την Καλύτερη Γαλλόφωνη Ταινία: Faraw (1997) Προτεινόμενος για το Camerimage Golden Grog για «Το Βλέμμα του Οδυσσέα (1995)» και το «Μία αιωνιότητα και μία μέρα» (1998), μαζί με τον Ανδρέα Σινανό. Golden Kikito στο Φεστιβάλ Γκραμαντό, για την ταινία: Il Sogno della farfalla(1994) Βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας, για Καλύτερη Φωτογραφία για την ταινία: Αυστραλία Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Σικάγου, για την ταινία: Τοπίο στην Ομίχλη (1989)

Οι συνδιοργανωτές της έκθεσης εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Γιώργο Αρβανίτη για την αποδοχή της πρότασης τους να έρθει και να εκθέσει τα έργα του στην Πιερία .

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ