Μενού Κλείσιμο

Πρώτη μέριμνα η διαπαιδαγώγηση

Ημερίδα για στελέχη κατασκηνώσεων από την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη λειτουργία του προγράμματος της φιλοξενίας παιδιών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης και των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε ημερίδα για τα στελέχη της, Ιερείς, αρχηγούς και ομαδάρχες. Τις εργασίες της παρακολούθησαν και 60 νέοι και νέες, ως επί το πλείστον φοιτητές.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος επιδεικνύει ιδιαίτερη μεριμνά για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και νέων, ήταν για το πρώτο μέρος, ο κ. Βίκτωρας Βαβανούτσος, καθηγητής στα Αρσάκεια Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης και η πρεσβυτέρα Αικατερίνα Αγγελίδου, στέλεχος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Στις δύο εισηγήσεις έγιναν αναφορές σε πολλά οργανωτικά θέματα και στην ψυχαγωγία, ενώ ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τη συμμετοχή των στελεχών.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας πραγματοποίησε ενημέρωση για πρώτες βοήθειες ο από τον κ. Δημήτριο Κατιρτζή, υπεύθυνο του Σώματος Σαμαρειτών-Διασωστών Κατερίνης του Ερυθρού Σταυρού. Ο εισηγητής δέχθηκε πολλές ερωτήσεις στις οποίες απάντησε εμπεριστατωμένα.

Η Ημερίδα έκλεισε με παράθεση γεύματος στο κέντρο δεξιώσεων Grande Sala, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επικοινώνησε με τα στελέχη, συνομίλησε μαζί τους και δώρισε από ένα βιβλίο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ