Μενού Κλείσιμο

«Πλοήγηση» στο… Δίον

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Εκπαιδευτικό orienteering : πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον»  που συντονίζει το ΚΠΕ Βιστωνίδας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια, που ως θέμα της είχε «Γνωριμία με το εκπαιδευτικό orienteering και η εφαρμογή του στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βιστωνίδας, με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και Λάρισας και τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Ανατολικής και Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης,

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’» το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους».

Η διοργάνωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία και των δύο βαθμίδων της Πιερίας και της Λάρισας καθώς και σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και φιλοξενήθηκε στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Δίου και στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

Στόχος της, ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό Orienteering και η εφαρμογή του. Η δράση περιελάμβανε εισηγήσεις που αφορούν στο εθνικό θεματικό δίκτυο και τη δράση του, παιχνίδια προσανατολισμού και εξάσκησης στη χρήση πυξίδας και χάρτη καθώς και βιωματικό εργαστήριο με ξενάγηση και εντοπισμό σημαντικών πεδίων στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, κατάλληλων  να εφαρμόσουμε orienteering.

Η  επιλογή  των εκπαιδευτικών έγινε από τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας και Λάρισας καθώς και τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συνολικά συμμετείχαν 53 εκπαιδευτικοί, 31 από την Πρωτοβάθμια Πιερίας, 6 από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, 6 από τη Δευτεροβάθμια Δυτικής Θεσσαλονίκης, 5 από τη Δευτεροβάθμια Ανατ. Θεσσαλονίκης, 3 από τη Δευτεροβάθμια και 2 από τη Πρωτοβάθμιαθμια Λάρισας.

Η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Δίου, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς – μέλη του ΚΠΕ Βιστωνίδας  και όλους τους συναδέλφους – εκπαιδευτικούς που,  συμμετέχοντας πρόθυμα στη συγκεκριμένη δράση, συνεισφέρανε στην επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ