Μενού Κλείσιμο

Πέτυχε το σκοπό της

ΣΥΝ-Θεση στην Κατερίνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο σαββατοκύριακο η «ΣΥΝ-ΘΕΣΗ Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης 2018» υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, και σε συνδιοργάνωση του Δικτύου Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης με το Δήμο Κατερινης και τη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης.

Για δεύτερη χρονιά νέοι της Κατερίνης απέδειξαν πως έχουν γνώμη και ενεργή παρουσία στα κοινά και στα δρώμενα της πόλης μας. Ένα τριήμερο που χαρακτηρίστηκε από συνεχή ανταλλαγή απόψεων και  διακίνηση φρέσκων ιδεών.

Η θεματολογία εστίασε σε  πληθώρα θεμάτων που ενδέχεται να απασχολούν όχι μόνο τους νέους αλλά και τους πολίτες της Κατερίνης γενικότερα. Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι συζήτησαν για θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, την περιβαλλοντική ανάπτυξη ,τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και την συμμετοχή της πόλης σε διεθνή προγράμματα. Ανέλυσαν ζητήματα που αφορούν την νεολαία και αλληλοσυμπλήρωσαν τις προτάσεις τους. Οι τρείς μέρες του συνεδρίου χαρακτηρίστηκαν από συνεχή γόνιμο και έντονο διάλογο.

 Οι συμμετέχοντες επέδειξαν σημαντική ρητορική ικανότητα και υποστήριξαν με ισχυρά επιχειρήματα τις απόψεις τους. Μίλησαν ,αντάλλαξαν απόψεις, είχαν έντονες αντιμαχίες και κατάφεραν λοιπόν να «συνθέσουν» και να δημιουργήσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Σπουδαία υπήρξε η παρουσία παιδιών, μαθητών λυκείων της Κατερίνης οι οποίοι δεν υστερούσαν σε γνώσεις, κοινωνικές δεξιότητες και επιχειρηματολογία από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμμετέχοντες, φοιτητές αλλά και κατόχους πτυχίων. Οι ατάκες των συμμετεχόντων σε πολλές περιπτώσεις κατέληξαν σε λογομαχίες, αντιπαραθέσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις, σε γέλια και χειροκροτήματα. Νέοι με έντονες προσωπικότητες και background  διαφορετικά από εκείνο της πολιτικής, κατάφεραν να συνεργαστούν ώστε να φτάσουν σε ένα εύλογο αποτέλεσμα που θα ζήλευε και το πραγματικό δημοτικό συμβούλιο.

Η ενεργή παρουσία της νέας γενιάς στα κοινά αποτελεί το πιο θετικό μήνυμα για το μέλλον την πόλης. Πόσο μάλλον όταν προγράμματα σαν και αυτό δημιουργούνται από τους νέους και απευθύνονται στους νέους. Οι φρέσκες ιδέες δίνουν διαφορετική πνοή στη κοινότητα και της επιτρέπουν να εξελιχθεί με έναν  σύγχρονο τρόπο. Οι απόψεις  που ακούστηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έδειξαν ότι οι νέοι της Κατερίνης ενδιαφέρονται και έχουν την ικανότητα να υπερασπιστούν  τα συμφέροντα της πόλης τους σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σημαντική για τη διεξαγωγή του προγράμματος υπήρξε η συμβολή του δημάρχου κ. Χιονίδη και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Κατερίνης κ. Τσίρκου καθώς και άλλων μελών του δημοτικού συμβουλίου. Οι οποίοι  εκτός των άλλων παρευρέθησαν στο χώρο του συνεδρίου και μετέφεραν στα παιδιά το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής στα κοινά και της ελεύθερης σκέψης.

Η πρωτοβουλία της «ΣΥΝ-ΘΕΣΗ , προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης» είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μέλλον της πόλης μας, όπως και οι υπόλοιπες ενέργειες του δικτύου ενεργοποίησης νέων Κατερίνης. Ας ελπίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό και οι νέοι να συνεχίσουν να ενεργοποιούνται έτσι ώστε να συνεχίζουν να πραγματοποιούνται δρώμενα παραγωγικά όπως η φετινή ΣΥΝ-ΘΕΣΗ.

Ελένη Μαντίκου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ