Μενού Κλείσιμο

Παρούσα στο Φεστιβάλ της Καρδίτσας

Χορωδία 4ου Γυμνασίου Κατερίνης

Στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμμετείχε η χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης. Τα 40 μέλη της χορωδίας του Γυμνασίου της Κατερίνης, συνόδευσε ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του σχολείου

Η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα αποτελεί έναν μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας. Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι μαθητές –μέλη χορωδίας- συμμετείχαν σε μια Χορωδιακή Πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδας. Βασική επιδίωξη, μέσω της εκδήλωσης να προσεγγίσει η μαθητιώσα νεολαία την σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά που έχει πρωταγωνιστές μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας.

Εκατοντάδες μαθητές δούλεψαν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.

Αυτό συνέβη και με τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης που κατά γενική ομολογία εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Εκτός από το απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα, τα μέλη της  χορωδίας είχαν τη χαρά να τραγουδήσουν μαζί με άλλες χορωδίες το κοινό τραγούδι που φέτος ήταν το   «στ΄άλογα» σε σύνθεση του Θ. Αντωνίου και υπό από τη διεύθυνση του κ. Ν. Ευθυμιάδη.

Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και παλαιός φίλος του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, Αλέξης Κωστάλας, ήταν ο παρουσιαστής της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.

Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότσι θεωρεί τη χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές τόσο για τη μουσική τους παρουσίαση στο φεστιβάλ όσο και για την συμπεριφορά τους καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ