Μενού Κλείσιμο

Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών

Από την Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Μετά από πρόσκληση, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, επισκέφτηκε τον Ορειβατικό Σύλλογο της Βροντούς, παρουσιάζοντας Πρώτες Βοήθειες, ιδιαίτερα χρήσιμες και απαραίτητες για ορειβάτες.

Οι εκπαιδεύτριες Αθηνά Γεραρίδου (διευθύντρια προγράμματος του ERC), Μαριάνθη Παπαδοπούλου και Χριστίνα Μπέζα ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες και τη χρησιμότητα – αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, εκτός από το θεωρητικό επίπεδο τα μέλη του Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια επίδειξη Α΄ Βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης και περιποίησης αιμορραγιών, ρινορραγιών, τραυμάτων, καταγμάτων και δαγκωμάτων – τσιμπημάτων.

Ακόμη, όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση, παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση).

Τέλος, πραγματοποιήθηκε, και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich). Συνοψίζοντας, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες και την αξιοποίησή τους στο βουνό και να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ