Μενού Κλείσιμο

 Παρασκευές για το Μέλλον μας

Στη Βουλή των Ελλήνων αντιπροσωπεία μαθητικού κινήματος για την προστασία του περιβάλλοντος

Ψήφισμα με τα αιτήματα του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος για την προστασία του  περιβάλλοντος «Fridays For our Future/Παρασκευές για το Μέλλον μας», παρέδωσαν, μαθητές-εκπρόσωποι του κινήματος στη χώρα μας, στην Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση.

Μαθητές από αρκετά σχολεία της χώρας μας ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της ομάδας «Fridays For our Future – Greece» και συμμετείχαν σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Μοναστηρακίου και στην πορεία που ακολούθησε προς τη Βουλή των Ελλήνων, με αίτημα την ανάληψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η σημερινή δράση εντάσσεται σε μια παγκόσμια κινητοποίηση πολιτών όλων των ηλικιών, καθώς 1350 αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε 110 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές απ’ όλο των κόσμο που συμμετέχουν στο κίνημα «Fridays For our Future/Παρασκευές για το Μέλλον μας», διοργανώνουν εδώ και ένα χρόνο, κάθε Παρασκευή, πορείες και διαμαρτυρίες σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο, προσκαλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλους τους ενεργούς πολίτες «να συνδράμουν ώστε όλοι μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ