Μενού Κλείσιμο

Παραδοσιακά και Ποντιακά…

Τη πίτα του έκοψε ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»

Πλήθος κόσμου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη του συλλόγου, γονείς, φίλοι και πλήθος παιδιών των χορευτικών και μουσικών τμημάτων συμμετείχαν στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας και της γιορτής των δώρων για τα μικρά και τα… μεγάλα παιδιά.

Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας του Ι. Ν. Αγίου Σάββα Μυλαυλάκου πατήρ Νικόλαος, όπου στο χαιρετισμό του, με γλυκύτατο και ουσιαστικό λόγο, εξήρε τον σύλλογο για το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του, αναφέρθηκε στην εξαιρετική σχέση μεταξύ του συλλόγου και της εκκλησίας δηλώνοντας τη θερμή του συμπάθεια και αγάπη.
Στη συνέχεια η μικτή χορωδία, απέδωσε άψογα, παραδοσιακά κάλαντα Πρωτοχρονιάς και άλλα παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου, όπου όλοι συμμετείχαν σιγοτραγουδώντας.
Τα χορευτικά τμήματα μικρών παιδιών παρουσίασαν χορούς, με περισσή χαρά και κέφι, «κλέβοντας» κυριολεκτικά την παράσταση και επιδεικνύοντας το ταλέντο και την πρόοδό τους. Οι μαθητές των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων έπαιξαν και τραγούδησαν ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους για το ταλέντο τους στην απόδοση παραδοσιακών ποντιακών μελωδιών.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» Κώστας Μανιουδάκης.
Βασιλόπιτα, κεράσματα, δώρα, χαμόγελα, και ανταλλαγή ευχών για τον καινούργιο χρόνο σε ζεστό κλίμα συνέθεσαν το σκηνικό του επίλογου της εκδήλωσης.
Η Διοίκηση της «Παναγίας Σουμελά» ευχαριστεί θερμά όλους για τη δυναμική συμμετοχή τους, εύχεται «Καλή χρονιά» και υπόσχεται πολλές και συχνές πολιτιστικές παρουσίες και πολυποίκιλες δράσεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ