Μενού Κλείσιμο

Παιδικό θέατρο στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Το βαλς με τα παραμύθια

Με την παιδική θεατρική παράσταση «Το βαλς με τα παραμύθια» συνεχίζεται το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 9:00 μμ το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο Δίου σε κείμενα και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία με πανέξυπνο, παιδοκεντρικό και παιδαγωγικό τρόπο κατορθώνει να περάσει σε όλους μας, μα ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τις βασικές αρχές όπως λέει και η ίδια, της αγάπης, συνέπειας, εντιμότητας, συνεργασίας, υπευθυνότητας και καλοσύνης. Έξι σπουδαίες αξίες ζωής-έξι υπέροχα παραμύθια.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον «πατέρα του βαλς» τον Γιόχαν  Στράους και την υπέροχη μουσική του. Στο ερώτημα, πώς θα γίνει αυτό αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι; Πολύ εύκολα! απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη : «Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να ντύσει όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια. Αυτό κάναμε λοιπόν και δημιουργήσαμε την καινούργια μας παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους».

Επίσης οι ερμηνείες των ηθοποιών, κάτι παραπάνω από εξαιρετικές, το τραγούδι τους και οι κινήσεις τους αγγίζουν το ανώτατο όριο του επαγγελματισμού, αλλάζουν ρόλους και κοστούμια από τη μια στιγμή στην άλλη και δε σταματούν λεπτό να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τον κάθε χαρακτήρα του παραμυθιού που ενσαρκώνουν.

Οι συντελεστές;

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας Μουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου Γραμματειακή υποστήριξη: Ελένη Καρτάση

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Άντα Αθανασοπούλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας

Γενική είσοδος: 10€ (παιδιά από 2 ετών και άνω πληρώνουν)

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ