Μενού Κλείσιμο

 Όταν οι παραδόσεις σμίγουν… τότε γίνονται θαύματα!

Φωτογραφική έκθεση συλλόγων στην πλατεία Ελευθερίας

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το Ξαθέρι», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας, διοργανώνουν φωτογραφική έκθεση.

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί το Σάββατο στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης και έχει τίτλο «Όταν οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και σμίγουν… τότε γίνονται θαύματα» , με θεματικό υλικό χαρακτηριστικό των τόπων, της ζωής και της ιστορίας των πατρίδων που εκπροσωπούν οι σύλλογοι οι οποίοι συνδιοργανώνουν την πολιτιστική εκδήλωση «2ο Συναπάντημα Πολιτισμού»

Ιστορίες γεμάτες νοσταλγία θα μας ταξιδέψουν νοερά σε πατρίδες αλησμόνητες, σε μονοπάτια πολιτισμού με εικόνες και φώς Ελλάδας!

Ρίζες φωτιάς, ρίζες φωτός σφυρηλατημένες στο διάβα του χρόνου… Aναστορώντας τα παλιά λοιπόν, ταξιδεύουμε με αγάπη, μεράκι και περηφάνια στο βαθύτερο πλούτο της κοινής μας παράδοσης, «κουβαλώντας» ο καθένας τα δικά του χαρακτηριστικά ήθη και έθιμα, λαϊκή τέχνη, φορεσιές, χορούς, τραγούδια και γλωσσικά ιδιώματα. Συνταξιδευτές στο όνειρο, στην ελπίδα και στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού που ακόμη επιμένει κι αντιστέκεται! Ευελπιστούμε για την ένθερμη υποστήριξη σας!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ