Μενού Κλείσιμο

«Όταν ο Πάνας συνάντησε τον Μορφέα»

Απόψε στα Λείβηθρα από το Θέατρο Πήγασος και το Φεστιβάλ Ολύμπου

Το θέατρο «Πήγασος» για μια ακόμα χρονιά επισκέπτεται τα αρχαία Λείβηθρα, την πατρίδα του Ορφέα στις παρυφές του Ολύμπου και ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Όταν ο Πάνας συνάντησε τον Μορφέα». Οι δύο από τις τρεις παραστάσεις δόθηκαν το Σαββατοκύριακο, ενώ η τελευταία παράσταση είναι προγραμματισμένη για απόψε στις 9 το βράδυ.

Η εκδήλωση παρουσιάζεται στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, σε σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη.

Η πλοκή του έργου
Όταν ο Πάνας συνάντησε τον Μορφέα, για να μην κοιμηθεί – τον κατέτρεχε ο φόβος του Αιώνιου Ύπνου – άρχισε να του λέει παραμύθια, άλλοτε τρομαχτικά, με δράκους φίδια, με μοχθηρούς και ανελέητους γίγαντες, άλλοτε με χλωμές, επικίνδυνα όμορφες κοπέλες, που, ανάλογα με τα κέφια τους, σε οδηγούσαν στην καταστροφή, ή στην απόλυτη ευτυχία.
Έλεγε, έλεγε … Κι όσο το φεγγάρι δυνάμωνε, ξεχνούσε το φόβο του, παραμυθιαζόταν ο ίδιος απ’ τα παραμύθια του, μεταμορφώνονταν στα πρόσωπα των παραμυθιών του. Αυτό το παιχνίδι με τις μάσκες άρεσε ιδιαίτερα στον Μορφέα, το έβρισκε διασκεδαστικό και σκεφτόταν ότι θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να μην τον φοβούνται οι άνθρωποι, πράγμα που τον έκανε πιο μελαγχολικό από όσο ήταν από φυσικού του.
Κάποια στιγμή το ρεπερτόριο των παραμυθιών του Πάνα έφτασε στο τέλος του. Είχε διατρέξει τους αιώνες ξεκινώντας απ’ την αρχή του χρόνου και είχε φτάσει στη σύγχρονη εποχή, όπου, ως γνωστόν, οι άνθρωποι δε φτιάχνουν άλλο παραμύθια. Αλλά στάθηκε τυχερός. Είχε ήδη αρχίσει να χαράζει κι ο Μορφέας τον άφησε και γύρισε στον κόσμο του …
Μια παράσταση βασισμένη σε ιστορίες – παραμύθια, παλιότερα και νεότερα, που συμβολοποιούν και μεταφράζουν σε εικόνες τούς καλά κρυμμένους φόβους, αγωνίες, όνειρα και απωθημένα του ανθρώπου.
Ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων και εικόνων, δεμένο οργανικά με το υπέροχο τοπίο των Λειβήθρων.
Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης Κείμενα : Δύο αιγαιοπελαγίτικα λαϊκά παραμύθια, Αντώνης Κάλφας Σκηνικά – Κοστούμια: Βέτα Χαϊλατζίδου Μουσική: Νατάσα Ιωαννίδου, Φωτισμοί: Κώστας Παπουτσίδης
Μακιγιάζ : Όλγα Παπανάκου, Ήχος/Φώτα : Κώστας Πάπαδόπουλος
Παίζουν: Όνειρος: Νατάσα Ιωαννίδου, Μορφέας-Αράπης: Αντώνης Καρράς, Πάνας: Δανάη Αμανατίδου, Πανούκλα-Γιος της Θάλασσας: Άννα Γκούντα, Γιαννάκης: Σπύρος Αναγνώστου, Δράκος-Πατέρας: Διονύσης Ζαρώτης, Έμορφη του κόσμου: Όλγα Παπανάκου, Γιος του Ήλιου: Χριστίνα Μπομπόλη, Γιος του Φεγγαριού: Σοφία Αγαθαγγελίδου, Βασιλοπούλα 1η: Αγαθή Τζάρτζα, Βασιλοπούλα 2η:Έυα Παναγιωτίδου, Αλλοίμονος: Μαρία Μπουκουβάλα. Γριά: Θωμαή Σιούμη.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Ειδική κατηγορία 5 ευρώ. Ανέργων-Πολυτέκνων-Παιδικά-Φοιτητικά-ΑΜΕΑ: 10 ευρώ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ