Μενού Κλείσιμο

ΟΡΦΕΟ | Το «ευχαριστώ» σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης

Το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2023 περνά πλέον στην ιστορία. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του κύκλου των φετινών εκδηλώσεων, η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ως ένδειξη ευχαριστιών για την σημαντική προσφορά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην ανάδειξη και προβολή των δράσεων του πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας, επέλεξε συμβολικά μία ημέρα φιλοξενίας, ξενάγησης και ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου της Θεσσαλονίκης.

 Η ημέρα της υλοποίησης της κλήτευσης ήταν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στην οποία παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, αποδεχόμενοι την πρόσκληση, δημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε. της συμπρωτεύουσας. Ημέρα της τελευταίας παράστασης στο αρχαίο θέατρο Δίου.

 Παράλληλα ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. προσκάλεσε τιμητικά στο ευχαριστήριο γεύμα και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας  της Πιερίας, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τις ευχαριστίες για την συμβολή τους στην ενημέρωση του κοινού περί του έργου του Οργανισμού και τούτο το καλοκαίρι και όχι μόνο.

 Η αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στην Ιερή Μονή του Αγίου Διονυσίου και στο παρακείμενο Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, καθώς στο Μουσείο και το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου. Ως επίσης και μια επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο της Πιερίας.

 Το βράδυ παρακολούθησε το μουσικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, παραγωγή με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, και στο δεύτερο μέρος  το ορατόριο «Άξιον Εστί»

 Νωρίτερα, το μεσημέρι όλοι μαζί οι δημοσιογράφοι (Πιερίας και Θεσσαλονίκης) στη διάρκεια του γεύματος στα Πλατανάκια Δίου, είχαν να πουν πολλά. Τόσο για το Φεστιβάλ Ολύμπου, για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, για τα ζητήματα του κλάδου, για τον τουρισμό και τα πολιτιστικά της Πιερίας.

 Υποδεχόμενος και ευχαριστώντας την δημοσιογραφική οικογένεια, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, προέβη στον απολογισμό  των όσων υλοποιήθηκαν στην πεντηκοστή δεύτερη χρονιά του θεσμού, με έμφαση στο πολυποίκιλο θεματολόγιο των παραστάσεων του, καθώς στα λειτουργικά θέματα του Φεστιβάλ, αλλά  και κυρίως στην συμβολή του στην ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών τόπων της Πιερίας και στην προβολή του νομού. Εκθείασε την συνεισφορά των συν διοργανωτών, των χορηγών και των εθελοντών.

 Από πλευράς Οργανισμού ήταν παρόντα τα διοικητικά μέλη, Ραφαήλ Μετενίδης-υπεύθυνος χορηγιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και διεθνών συνεργασιών, Περικλής Χατζηγιάννης-επικοινωνίας και η συνεργάτης του γραφείου τύπου, δημοσιογράφος Ηρώ Τζημίκα.

 Επίσης παραβρέθηκε στην κοινή συνάντηση των δημοσιογράφων και ο εκ της Πιερίας διεθνούς φήμης πιανίστας, Πάρις Τσενίκογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ