Μενού Κλείσιμο

Όραμα ετών για τους κυνηγούς

Θυρανοίξια στο Παρεκκλήσι του προστάτη Αγίου, των Κυνηγών

Στον ορεινό όγκο των Πιερίων, πλησίον του χωριού Καταλώνια, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια νεόδμητου Παρεκκλησίου, που ανήγειρε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης προς τιμή του Προστάτη των Ελλήνων κυνηγών, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου.

Τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς των πλησιόχωρων Ενοριών. Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, εκπρόσωποι του Δήμου και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλοί κυνηγοί από την Πιερία και από όμορους Νομούς, καθώς και κάτοικοι των χωριών της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συνεχάρη τη Διοίκηση και τα Μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση της ανεγέρσεως του Παρεκκλησίου, επισημαίνοντας ότι τα Θυρανοίξια συνδυάζονται και με την επικείμενη μνήμη του τιμωμένου σε αυτό Αγίου.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισε ότι όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι, διότι η ανέγερση του Παρεκκλησίου ήταν όραμα των εκάστοτε διοικήσεων για πολλά χρόνια.
Μετά τα Θυρανοίξια παρατέθηκε τράπεζα στο πλησιόχωρο Καταφύγιο του Συλλόγου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ