Μενού Κλείσιμο

Ολυμπιάδα η μάνα του Μεγαλέξανδρου

Στην Αμφίπολη κάνει πρεμιέρα το θεατρικό του Θανάση Μπίντα

Το θεατρικό έργο «Ολυμπιάδα η μάνα του Μεγαλέξανδρου» του συμπατριώτη μας Θανάση Μπίντα ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Αμφίπολης που διεξάγεται στο αρχαιολογικό πάρκο της ομώνυμης αρχαίας πόλης.

Το Φεστιβάλ Αμφίπολης είναι ένα καταξιωμένο γεγονός της Κεντρικής Μακεδονίας που λόγω των πρόσφατων αρχαιολογικών ανακαλύψεων ελκύει την προσοχή χιλιάδων επισκεπτών. Το θέατρο των Σερρών με τις οδηγίες του σκηνοθέτη Νίκου Βεργίδη και τους 25 ηθοποιούς ζωντανεύει τον θεατρικό λόγο του Θανάση Μπίντα που αναφέρεται στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της Μακεδονίας, γεγονότα που έχουν σχέση με την Πιερία διότι είναι γνωστό πως η Ολυμπιάδα, η μάνα του Αλέξανδρου, δολοφονήθηκε στην Πύδνα από τον Κάσσανδρο.
Πρόκειται για μια γυναίκα δυναμική που σφράγισε με την προσωπικότητά της, τα ιστορικά γεγονότα της εποχής του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ως ιστορική προσωπικότητα είναι αδικημένη διότι έζησε στην σκιά δύο ογκόλιθων της ιστορίας, του Φιλίππου και του Αλέξανδρου. Όμως δεν υστερούσε καθόλου σε προτερήματα και η συμμετοχή ή η παρέμβασή της συνετέλεσαν σημαντικά στη διαμόρφωση πολλών κρίσιμων γεγονότων της εποχής της.
Είναι παράλειψη, που η συγκεκριμένη παράσταση δεν παρουσιάζεται και στην Πιερία αφού έχει άμεση σχέση με το ιστορικό μας παρελθόν. Ίσως είμαστε τυχεροί, αν κάποια μέρα η αρχαιολογική σκαπάνη «χτυπήσει» πάνω στον τάφο της, γιατί είναι γνωστό πως θάφτηκε κάπου στην Πύδνα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ