Μενού Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε στις  08 Σεπτεμβρίου το καλοκαιρινό ταξίδι στη γνώση

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των παιδιών στις  εκπαιδευτικές δράσεις των δημοτικών  βιβλιοθηκών Κατερίνης & Κορινού

Mε ενθουσιώδη ανταπόκριση και διάθεση και με οδηγό την έμπνευση, τη φαντασία και την αστείρευτη δημιουργικότητα των παιδιών πραγματοποιήθηκε και φέτος στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Παιδιά, γονείς, εθελοντές και συνοδοί βιβλιοθηκονόμοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και  συνέβαλαν στην ανακάλυψη της περιπέτειας και της γνώσης από ένα βιβλίο σε ένα άλλο, στο πρόγραμμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», ένα παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα. 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης ήταν από τους λίγους ανά την Ελλάδα Δήμους, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με δύο δημοτικές βιβλιοθήκες.

  ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 

«Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 υλοποιήθηκε με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, επικεντρώθηκε στην συνεργασία βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών, ενώ φιλοξένησε στις δράσεις της 240 συνολικά παιδιά» επισημαίνει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.

 ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ 

«Η βιβλιοθήκη μας, έλαβε μέρος και φέτος σε αυτό το πανελλήνιο δημιουργικό παιχνίδι γνώσης, που ανοίγει νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προσέλευση των 100 περίπου συνολικά παιδιών στις καθημερινές δραστηριότητες της βιβλιοθήκης μας» σημειώνει από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου. 

 Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντόνιζαν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράστηκαν τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ