Μενού Κλείσιμο

Οι εξετάσεις το επόμενο «στοίχημα»

Με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων συναντήθηκε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννη Καζταρίδη και εν όψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου και της λήξης του διδακτικού και  σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν όλοι οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Πιερίας και οι γραμματείς των Λυκειακών Επιτροπών.

Ο κος Καζταρίδης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην απώλεια του Δημήτρη Κυριακού, καθηγητή Θεολόγου και διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ο οποίος μετά  από πολύχρονη μάχη με την επάρατο έφυγε από τη ζωή. Τόνισε, επίσης, ότι η πορεία του στην εκπαίδευση υπήρξε σπουδαία και ως διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συνέβαλε τα μέγιστα για την πολιτιστική και καλλιτεχνική προαγωγή της πόλης.

Ο κος Καζταρίδης ανάφερε ότι η τρέχουσα σχολική χρονιά δεν υπήρξε ανέφελη, παρά ταύτα σε τοπικό επίπεδο δεν υπήρξαν προβλήματα λόγω της επάρκειας εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης, ενημέρωσε για τον αριθμό των αφυπηρετήσεων των εκπαιδευτικών οι οποίες για την φετινή σχολική χρονιά, περιορίζονται, στις πέντε.

Ακόμη επισήμανε τις αλλαγές που δρομολογούνται και αφορούν τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης και τις αλλαγές που προέκυψαν στη οργανωτική δομή της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας λόγω του Νέου Οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη συνέχεια τόνισε την σημασία της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας των υπηρεσιών της Δ/νσης με τους Δ/ντές και τους συλλόγους καθηγητών των σχολείων, ενώ υπενθύμισε τη σημασία του «My School» και προέτρεψε τους Δ/ντές  σε ορθή και αδιάλειπτη  ενημέρωση του συστήματος. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αλλαγή της διαδικασίας των εγγραφών των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και της ανανέωσης των εγγραφών των μαθητών της  Α’, Β’ τάξης των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίες από τη φετινή σχολική χρονιά θα γίνονται από τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών ηλεκτρονικά.

Εν συνεχεία ο κος Καζταρίδης επεσήμανε την ευθύνη που βαρύνει τη Διεύθυνση αλλά και τους Δ/ντές των σχολείων για τη διατήρηση της φερεγγυότητας, της αξιοπιστίας και του κύρους των Πανελλαδικών αλλά και των Προαγωγικών και Απολυτηρίων εξετάσεων, που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι σχολικές μονάδες με τη συνεργασία της Διεύθυνσης.

Ο κος Καζταρίδης κάλεσε τους Δ/ντές να είναι σε εγρήγορση εν όψει των εξετάσεων καθώς η ενδελεχής γνώση των εγκυκλίων και των διαταγών που αφορούν στις εξετάσεις από μέρους τους, αλλά και η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών είναι αναγκαία ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο  αυτών.

Στη συνέχεια, έγινε εκτενής αναφορά στο φετινό πρόγραμμα των απολυτηρίων και προαγωγικών εξετάσεων των Γυμνασίων αλλά και των Λυκείων καθώς και στο Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Κλείνοντας τη συνάντηση ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τους Δ/ντές του 4ου ΓΕΛ και 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, κ. Μακρή Γεώργιο και κ. Παπαργυρίου Αλέξανδρο για  την άψογη φιλοξενία που παρείχαν για την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ