Μενού Κλείσιμο

«Ο προξενητής» στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Προξένησε το ενδιαφέρον τού κοινού

Το μεγάλο ενδιαφέρον τού κοινού προσέλκυσε η βραβευμένη ταινία «Ο προξενητής» (The Matchmaker), ταινία παραγωγής της τιμώμενης χώρας του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, του Ισραήλ, που προβλήθηκε την Τρίτη, στο ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης, με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία, διάρκειας 112 λεπτών, γυρισμένη το έτος 2010, που χαρακτηρίστηκε ως δραματική κωμωδία, θα μπορούσε, για τα ελληνικά δεδομένα, να χαρακτηριστεί και ως μια γλυκιά και συμπαθητική κωμωδία διανθισμένη κατάλληλα και με ορισμένα στοιχεία δράματος.

Η προβολή αυτής της ταινίας, γενικότερα όμως η προβολή ταινιών ισραηλινού κινηματογράφου σε ελληνικό κοινό, πέρα από τις ωραίες βραδιές που χαρίζουν -και μάλιστα στον υπέροχο χώρο τού θεάτρου πάρκου Κατερίνης- αποτελούν και βραδιές πνευματικής γνωριμίας με έναν λαό με ιδιαίτερα αλλά και μοναδικά χαρακτηριστικά. Αποτελούν ευκαιρίες πνευματικών σχέσεων που χτίζονται μέσα από την τέχνη η οποία δεν γνωρίζει όρια, μέσα από τον πολιτισμό που δεν έχει σύνορα.

Εξαιρετικές ερμηνείες, ιδίως των νεαρών πρωταγωνιστών

Πρόκειται για έργο που δικαίως απέσπασε ευμενή σχόλια και χειροκροτήματα του κοινού όχι μόνο για το καλογραμμένο σενάριο αλλά και για τις πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν πολύ νεαρά άτομα!

Εξαιρετική όμως και η σκηνοθεσία τού έργου, δεδομένου μάλιστα ότι η ταινία αυτή κινηματογραφήθηκε μεν το 2010 αλλά αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις τού μακρινού 1968. Επομένως, φαίνεται να επιδείχθηκε ιδιαίτερη φροντίδα ως προς τα γυρίσματα του έργου που έπρεπε να αποτυπώνουν μια ιστορική, πνευματική και αστική ατμόσφαιρα που υπήρχε πριν από 50 χρόνια. Κι αυτό, αντικειμενικά, δεν είναι πάντοτε εύκολο…

Διεθνώς βραβευμένη ταινία!

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ο Avi Nesher. Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Amir Gutfreund.

Πρωταγωνιστούν: Adir Miller, Maya Dagan, Tuval Shafir.

Η πλοκή του έργου: Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1968 ο έφηβος Άρικ απασχολείται στο πλευρό ενός μυστηριώδους προξενητή, επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, που διατηρεί ένα μικρό γραφείο σε κακόφημη συνοικία. Μέσα σε αυτόν τον αλλόκοτο για τον Άρικ περίγυρο, ο προξενητής θα τον μυήσει σε έναν καινούργιο κόσμο.

Τα διεθνή βραβεία της ταινίας:

Αργυρή Πλακέτα, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σικάγου 2011

Βραβείο Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μπρυζ 2011

Συνδιοργανωτής της προβολής ήταν η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ