Μενού Κλείσιμο

«Ο μικρόκοσμος του σχολείου μας, ο κόσμος μας!

«Reunion» γνώσης και δημιουργίας από το 3ο και 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις, οργάνωσε το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στο Αμφιθέατρο του κτηρίου του, με προσκεκλημένο το 3ο ΓΕΛ. Αφορμή, η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Κόσμος και Μικρόκοσμος», το οποίο περιέχει όλες τις εργασίες των μαθητών του 5ου και 3ου ΓΕΛ, που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018, ως τελικό προϊόν της υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με ομώνυμο τίτλο.

Σαν ένα διαφορετικό «reunion» γνώσης και δημιουργίας, οι μαθητές και των δύο λυκείων βρέθηκαν και πάλι μαζί για να δουν με περισσή περηφάνια και χαρά τον κόπο τους και τη δουλειά τους να μετουσιώνονται σε ένα ογκώδες και καλαίσθητο βιβλίο, 360 σελίδων. Το περιεχόμενό του κινείται σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, από τη Φυσική ως την Ιστορία της Τέχνης και από τη Βιολογία και τα Μαθηματικά ως την Αρχιτεκτονική.

Περιλαμβάνονται 23 εργασίες, δημιουργίες των μαθητών, με θέματα που αφορούν τόσο τη δράση τους στο Επιστημονικό Κέντρο CERN, και συγκεκριμένα στο πείραμα ALICE,  όσο και αυτή στο εργαστήριο CNBI,του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου (EPFL )της Λωζάνης, αλλά και με θέματα- περιηγήσεις σε όλες τις πόλεις- σταθμούς της δράσης στο εξωτερικό και στα σημαντικότερα έργα της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού τους. Το βιβλίο κοσμούν καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών του 5ου Λυκείου, προσδίδοντας μια επιπλέον αυθεντικότητα στην αισθητική του.

Τέλος, περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που αγκαλιάζει όλη την πορεία υλοποίησης του προγράμματος με τις δράσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, από τον Σεπτέμβρη του 2017, έως τον Μάρτιο του 2018.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την προβολή σχετικών βίντεο από την δράση στο εξωτερικό και έκλεισε με την επίδοση των βεβαιώσεων παρακολούθησης των εργαστηρίων στο CERN και CNBI, αλλά και παρακολούθησης του περιβαλλοντικού προγράμματος.

Το εγχείρημα των μαθητών αποτελεί σίγουρη παρακαταθήκη για τη μελλοντική τους ενασχόληση με επιστημονικούς τομείς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και μια απόδειξη ότι το σχολείο διαπλάθει προσωπικότητες τόσο με στέρεες γνώσεις όσο και με όραμα.

Τις παιδαγωγικές ομάδες του 3ου και 5ου ΓΕΛ απαρτίζουν οι: Γράμπας Αντώνης, Δημόπουλος Δημήτρης, Μαργαριτίδης Ανέστης, Μαρινοπούλου Βούλα, Μεταξιώτη Τζένη, Σαββίδου Δέσποινα, Σαραϊλίδης Κώστας και οι διευθυντές των σχολείων Κορύτσα Μαρία (5ο ΓΕΛ) και Περδίκης Γιώργος (3ο ΓΕΛ)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ