Μενού Κλείσιμο

Ο κύκλος με την κιμωλία

Απόψε στον Καπνικό Σταθμό από το Θέατρο Πήγασος

Το γοητευτικό, λαϊκό παραμύθι του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία», σε σκηνοθεσία Χάρη Αμανατίδη, ανεβάζει το θέατρο «Πήγασος» την σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8 το βράδυ, στη σκηνή του Καπνικού Σταθμού.

Η θεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2017» με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας από την ίδρυσή της.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες μπορούν, προαιρετικά, να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου». Σε όλους τους επισκέπτες θα προσφέρεται φρέσκο σταφιδόψωμο ψημένο στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Καπνικού Σταθμού, όπως επίσης παξιμάδι με πάστα ελιάς και λευκό κρασί.
Το έργο «Ο κύκλος με την κιμωλία» είναι γραμμένο το έτος 1944 και πρόεκειται για μια αλληγορία στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο του Σολομώντα από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το θεατρικό αριστούργημά του. Κυριαρχείται από το αντιπολεμικό πνεύμα του συγγραφέα, είναι μια παραβολή “για τον πειρασμό της καλοσύνης”, σύμφωνα με τα λόγια του Μπρεχτ και συνδυάζει τη σκληρή κριτική στην εξουσία με την ελπίδα του για τον άνθρωπο.
Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης.
Σκηνικά και κοστούμια: Βέτα Χαϊλατζίδου.
Προσαρμογή για παιδιά: Γιάννης Καλατζόπουλος.
Πρωτότυπη Μουσική: Νατάσα Ιωαννίδου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Γκούντα, Δανάη Αμανατίδου, Νατάσα Ιωαννίδου, Κατερίνα Παρλίτση, Όλγα Παπανάκου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ