Μενού Κλείσιμο

Ο Ενιπέας φιλοξένησε τους σινεφίλ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης στο Cafe Bar Spitaki

Με ένα ξεχωριστό live ολοκληρώθηκε η τριήμερη στάση της Κινηματογραφικής Λέσχης στο Λιτόχωρο. Το φαράγγι του Ενιπέα και το φιλόξενο cafe-bar Spitaki γέμισαν πρόσφατα απο εικόνες και ήχους των δημιουργιών του ντοκιμαντερίστα Άγγελου Κοβότσου.

Ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης έφερε στις αποσκευές του δύο πολυ-βραβευμένα σύχγρονα ντοκιμαντέρ, τα «Εncardia: η πέτρα που χορεύει» και «Stringless». Μέσα απο τη δική του ματιά ταξιδέψαμε στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, γνωρίσαμε ανθρώπους, τραγούδια, αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα που ζει στο περιθώριο και παρ όλες τις δυσχέρειες δεν λέει να εξαφανιστεί. Mπήκαμε επίσης στα άδυτα των μελών μια γυναικείας μπάντας (Stringless) απο τη Θεσσαλονίκη μέσα απο μια τρυφερή και συγκινητική αφήγηση της ιστορίας τους.
Την τρίτη βραδιά, η λήξη του αφιερώματος στον Άγγελο Κοβότσο έγινε απο τις ίδιες τις Stringless σε μια live εμφάνιση με πλήθος ακροατών. Η πολυφωνική μπάντα έκανε με τις χορδές τους τις καρδιές μας να αναπηδήσουν απο τη μελωδία των ήχων και την αρμονία των φωνών τους.
Το κοινό της Πιερίας αγκάλιασε με την παρουσία του την πρωτότυπη τριήμερη εκδήλωση κι ο Άγγελος Κοβότσος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο masterclass που «παρέδωσε» με θέμα το ντοκιμαντέρ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ