Μενού Κλείσιμο

Νικητής το Γυμνάσιο Αιγινίου

Οι 8οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Με τη συμμετοχή  και των 21 γυμνασίων του νομού μας έγιναν στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης οι 8οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης».

Το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης ανέλαβε τη διοργάνωση των αγώνων, καθώς στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό ήταν αυτό που κέρδισε την πρώτη θέση.  Άξιος νικητής του φετινού διαγωνισμού αναδείχτηκε το Γυμνάσιο Αιγινίου, που αναλαμβάνει να οργανώσει τους επόμενους Αγώνες, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ «Φιλόλογος», της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων, κ. Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της φιλολόγου Ευανθίας Μπουρονίκου, και του Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Νικόλαου Κωστόπουλου, οι οποίοι καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και τους διαγωνιζόμενους μαθητές. Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καζταρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Ντούρος, ο αιρετός εκπρόσωπος κ. Μπουλούμης, πολλοί Διευθυντές Γυμνασίων του νομού μας, σύσσωμος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου, ενώ από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Διονύσιος Χατζής.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Μαρία Θεοδωροπούλου, η οποία έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για τα γλωσσικά δάνεια στο πέρασμα των αιώνων, καθώς και τη σημασία που έχει η γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας όλων των λαών.

Το έπαθλο των δύο ομάδων της τελικής φάσης, προσφορά της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης είναι  μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου  οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ίδια την πόλη, με τη συνοδεία των καθηγητών τους και του Σχολικού Συμβούλου, κ. Νικολαΐδη. Επίσης στους νικητές δόθηκαν βραβεία και ένα βιβλίο, προσφορά των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Τέλος όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στους Αγώνες πήραν αναμνηστικά διπλώματα, δωράκια, καθώς και τα θερμά συγχαρητήρια όλων.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Ε. Μπουρονίκου, κ. Μ. Μπέλλου και κ. Χ. Κολώνα, εκφράζουν τις  ευχαριστίες τους στον Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, κ. Νίκο Κωστόπουλο, για τη συμπαράστασή του, στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για τη βοήθειά του σε όλες τις φάσεις των Αγώνων, καθώς  και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το έμπρακτο ενδιαφέρον του.

Τέλος, ευχαριστούν τον Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Ντούρο, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, για τη πρόθυμη ανταπόκρισή του στο αίτημά τους για παρεμβάσεις στο σχολείο. Συγκεκριμένα έγιναν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε χώρους του σχολείου, ώστε να διασφαλιστούν οι άρτιες συνθήκες λειτουργίας του.

Για  άλλη μια φορά εξέφρασαν επίσης, τα συγχαρητήριά τους στο Γυμνάσιο Αιγινίου για την πρώτη θέση και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία  στην επόμενη φάση του θεσμού, καθώς θα εκπροσωπήσουν τον νομό Πιερίας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διαγωνιστούν με τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ