Μενού Κλείσιμο

«Να κάνει πράξεις τις απειλές»

Συνεχίζεται η κόντρα Κριτικών Κινηματογράφου και Γ. Σμαραγδή

Μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον κριτικών οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά την ταινία του «Καζαντζάκης», η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) απαντά, με ανακοίνωσή της, ότι αναμένει τον σκηνοθέτη «να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

Αναλυτικότερα, η ΠΕΚΚ αναφέρει, ότι «δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο».

«Αντιθέτως» συνεχίζει η ανακοίνωση «μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα. Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ΄ εκείνη της υπευθυνότητας. Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΚΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ανέφερε ότι ορισμένοι κριτικοί μπήκαν στην προβολή της ταινίας του με σκοπό «να λιώσουν τον Σμαραγδή», ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά εκείνων οι οποίοι διέπραξαν «ύβριν», κρίνοντας αρνητικά το έργο του με σκοπό να το βλάψουν, όπως αναφέρει.

Στα δικαστήρια πάει ο Σμαραγδής τους κριτικούς κινηματογράφου

Έξαλλος με μερίδα κριτικών του κινηματογράφου είναι ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον τους όσον αφορά τις κριτικές της νέας του ταινίας «Καζαντζάκης».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star», ο έλληνας σκηνοθέτης είπε ότι ορισμένοι κριτικοί μπήκαν στην προβολή της ταινίας του με σκοπό «να λιώσουν τον Σμαραγδή», ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά εκείνων οι οποίοι διέπραξαν «ύβριν», κρίνοντας αρνητικά το έργο του με σκοπό να το βλάψουν, όπως αναφέρει.

Αναλυτικά όσα είπε: «Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματογράφου είπαν «τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λέμε «κακοψυχιά». Ξεπεράστηκε το μέτρο, φτάσαμε σε κατατάσσεις μεγάλης χυδαιότητας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της «ξυρισμένης μασχάλης» που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν είτε προσωπικά είτε ορισμένα site που που αποκρύπτουν ανθρώπους από πίσω», δηλώνει.

Θα κινηθεί νομικά

«Επειδή το πράγμα βγήκε εκτός ορίων είμαι αποφασισμένος να κινηθώ δικαστικά σε όλους αυτούς που καθάρισαν εμένα και την ταινία, αλλά και τους συνεργάτες μου. Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά. Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην «Ελπίδα» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο».

Ενώ στην ερώτηση για το δικαίωμα του ελεύθερης έκφρασης του λόγου και της κριτικής απαντάει:

«Η κριτική είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για «ύβριν», για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες.Το κακό που κάνουν σε αυτούς επιστρέφει», είπε κλείνοντας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ