Μενού Κλείσιμο

Μουσικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση

Την Παρασκευή από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Μητρόπολης

Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω», με συνοδοιπόρο την αστείρευτη ελληνική μουσική παράδοση, θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στις 9, οι φίλοι της μουσικής, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Άννης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Εν Χορδαίς και Οργάνοις» πραγματοποιείται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και των μαθημάτων της Σχολής.
Καλλιτέχνες που τιμούν τις ρίζες τους θα ταξιδέψουν το κοινό σε σύγχρονα μουσικά μονοπάτια της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής, σε παραδοσιακούς ήχους που επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Θα παρουσιαστούν γνωστά τραγούδια από όλη την Ελλάδα σε μια μουσική συνάντηση που θα φέρει κοντά όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν Έλληνες. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων, ερμηνειών και παραδοσιακών τραγουδιών.
Η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» ξεκίνησε τις πρώτες της συναντήσεις το 2016, με πρωτοβουλία και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου. Σήμερα αποτελείται από άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για την πατροπαράδοτη μουσική και το μεράκι τους.
Να σημειωθεί οτι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στη Σχολή λειτουργούν εκτός από τα τμήματα της βυζαντινής μουσικής και τμήματα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Οι εγγραφές έχουν αρχίσει ήδη και πραγματοποιούνται στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη καθημερινά τις απογευματινές ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα και στα τηλέφωνα 23510 77808 & 697 4797105.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ