Μενού Κλείσιμο

Μια βιβλιοθήκη… συνεργασίας

2ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Με μια λιτή εκδήλωση, η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης, εγκαινίασε τη λειτουργία της νέας βιβλιοθήκης του σχολείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δ/ντής Εκπ/σης κ. Καζταρίδης Ι.,η εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Ρ. Ελευθεριάδου, η αντιδήμαρχος κ. Μακρίδου Π., ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Κυραϊλίδης Χ. και πλήθος κόσμου. Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου, σύλλογος διδασκόντων, γονείς, μαθητές, φίλοι παρευρέθηκαν στην έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης σε ένα νέο χώρο, πλήρως ανακαινισμένο με τη βοήθεια της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας του Δήμου Κατερίνης.

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που αγκάλιασε με θέρμη το εγχείρημα, τον όμιλο Φουρλή (ΙΚΕΑ) για την χορηγία καθώς και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Κυραϊλίδη για την βοήθεια που πρόσφερε για την ανακαίνιση και αισθητική αναβάθμιση του χώρου όπου φιλοξενείται σήμερα η βιβλιοθήκη, καθώς και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην βοήθεια που προσέφεραν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας στην καταλογογράφηση των βιβλίων και τοποθέτηση τους στα ράφια της βιβλιοθήκης. Είναι μία προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με την συνέργεια όλων αυτών που προαναφέρθηκαν», αναφέρει η διευθύντρια του Σχολείου.

Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένη η συγγραφέας κ. Φάνυ Κουντουριανού και παρουσιάστηκαν από μαθήτριες τα δύο βραβευμένα ιστορικά μυθιστορήματα της «Οι πατριώτες» και «Το τραύμα». Η παρέμβαση της συγγραφέα επικεντρώθηκε στην φιλαναγνωσία και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών. Παράλληλα λειτούργησε έκθεση βιβλίου, έκθεση τεχνολογίας και καλλιτεχνικών έργων των μαθητών μας  τις οποίες επισκέφθηκαν μαθητές του 1ου, 2ου Γυμνασίου καθώς και μαθητές του 18ου Δημοτικού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ