Μενού Κλείσιμο

Μια εβδομάδα… διαφορετική

Θεαματική Εβδομάδα στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς

Η Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Κυκλοφοριακής Αγωγής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς. Στον διδακτικό χρόνο του σχολικού ωρολόγιου προγράμματος οι  μαθητές ασχολήθηκαν με τα θέματα της Εβδομάδας και ενημερώθηκαν από ειδικούς εκπροσώπους φορέων.

Για τον άξονα «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων», το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πιερίας «Άτρακτος» πρόβαλε στη Β’ τάξη την ταινία μικρού μήκους του Γυμνασίου Καρύστου Ευβοίας «Παγιδευμένος στο διαδίκτυο» και ακολούθησε συζήτηση της ψυχολόγου του κέντρου με τους μαθητές της τάξης. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις με κεντρικό θέμα: «Αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων».

Στον άξονα «Κυκλοφοριακή Αγωγή», μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας ενημέρωσαν τους μαθητές της Α΄ τάξης για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον οποίο εφάρμοσαν τα παιδιά στην αυλή του σχολείου με τα ποδήλατά τους. Στη συνέχεια, με τη συνοδεία της τροχαίας και των καθηγητών τους πήγαν περίπατο με τα ποδήλατα στην Παραλία της Λεπτοκαρυάς και μοίρασαν στους περαστικούς φυλλάδια ενημερωτικά για τα οφέλη της ποδηλασίας.

Στον άξονα «Διατροφή και ποιότητα ζωής» ήταν αφιερωμένη η Τετάρτη 21 Μαρτίου. Μαθητές από όλες τις τάξεις έφεραν υλικά από το σπίτι και ετοίμασαν πρωινό στο σχολείο, μίλησαν για τη μεσογειακή διατροφή, για τις διατροφικές συνήθειες, τη νηστεία και την υγεία.

Τον άξονα «Εμφυλες Ταυτότητες» κάλυψαν την Πέμπτη σε παρουσίαση με διαφάνειες και συζήτηση επιστήμονες του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα της εφηβείας και των σωματικών αλλαγών στους  μαθητές και τις μαθήτριες χωριστά των  Β΄ και Γ΄ τάξεων.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου τίμησαν την Επανάσταση του ’21 με αφιέρωμα στην Τοπική Ιστορία Το θέμα της γιορτής ήταν τα Επαναστατικά κινήματα στην Πιερία, 1822-1878.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ