Μενού Κλείσιμο

Μια διαφορετική συναυλία

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής απόψε, στην Παραλία Κατερίνης

 

Παλαιοχριστιανικούς, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ύμνους καθώς και μοτέτα από την εποχή της αναγέννησης έως σήμερα, θα παρουσιάσει απόψε στην Παραλία η Νεανική Χορωδία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Βίνιτσας Ουκρανίας

Η συναυλία, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (απόψε στις 9 μμ), διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Παραλίας, το Σύλλογο Επαγγελματιών Παραλίας «Κερδώος Ερμής» και το Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλαιοχριστιανικούς, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ύμνους καθώς και μοτέτα από την εποχή της αναγέννησης έως σήμερα.

Η πολυβραβευμένη αυτή νεανική χορωδία ιδρύθηκε το 1993 με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Μακάριου, Αρχιεπισκόπου Βίνιτσας και Μογιλέβ-Ποντόλσκι. Απαρτίζεται από αγόρια και κορίτσια 5-18 ετών και έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ανατολική Ευρώπη, στην Πολωνία, στη Σερβία και φυσικά στην Ουκρανία, αποσπώντας πολλά βραβεία και αποκομίζοντας πάντα τα καλύτερα σχόλια.

Η  Νεανική Χορωδία ανανεώνεται συνεχώς με καινούργια παιδιά και από το «φυτώριο» της έχουν βγει χορωδοί και διακεκριμένοι σολίστες με καριέρα στο εξωτερικό και την Ουκρανία.

Μέσα από τέτοιες μουσικές δημιουργίες οι σχέσεις της τοπικής Εκκλησίας με την ομόδοξη χώρα της Ουκρανίας αναπτύσσονται  σε διάφορους τομείς καλύπτοντας συγχρόνως και πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ