Μενού Κλείσιμο

«…Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση»

Το απόγευμα στο Εργατικό  Κέντρο Κατερίνης εκδήλωση για την Ελληνική Οικονομία

Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσαν συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Εισαγωγικές παρεμβάσεις θα γίνουν από την Πρόεδρο του Ε.Κ. Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. Φίλιππο Θωμά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. και Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Γιώργος Αργείτης.

Στον ίδιο χώρο (Ε.Κ. Κατερίνης) 12:00-17:30, νομικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντούν σε εξατομικευμένα ερωτήματα και προβληματισμούς, που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ.), είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις κλπ.). Παράλληλα, σύμβουλος απασχόλησης θα επεξεργάζεται αιτήματα εργαζομένων και ανέργων, σε ζητήματα απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας.

Επιπλέον, το πρωί της ίδιας μέρας (επίσης στο Εργατικό Κέντρο), θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής, με αντικείμενο «Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα – Συνοδευτική επιστολή»

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τον «Κώδικα Δεοντολογίας στην παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας», καθώς και τις διατάξεις που αφορούν στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων .

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές σχετικά με τα εργαστήρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

-Στο Περιφερειακό ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κ. Μακεδονίας, Σ. Πέτρουλα 5, Τ.Κ. 59100, Βέροια, τηλ.: 23310 71890 & 23310 24424, e-mail: centralmacedonia@reg.inegsee.gr & inekmak@otenet.gr,  Site: www.inegsee.gr, πρόσωπα επικοινωνίας: Δημητριάδου Θωμαή,  Μπαρμπαρούση Στέλλα, Φουτσιτζόγλου Κορνηλία και

-Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, Αγ. Λαύρας 24, Κατερίνη, τηλ. 23510 23888, e-mail: ergkat@otenet.gr, Πρόσωπο επικοινωνίας: Κωνσταντίνου Δέσποινα

Να σημειωθεί πως τα εργαστήρια και η δια ζώσης νομική πληροφόρηση οργανώνονται στο πλαίσιο του Υποέργου 1  «Λειτουργία των εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής των ανέργων στα εξειδικευμένα κέντρα προώθησης στην απασχόληση στον άξονα των λιγότερο αναπτυγμένων περιφερειών (ΛΑΠ)» της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ