Μενού Κλείσιμο

Μελωδική συγκίνηση

Στις Εαρινές Ημέρες Μουσών παρουσιάστηκε το εμβληματικό REQUIEM του Mozart

Το Θείο Πάθος, το οποίο  στη μουσική είναι ταυτισμένο με το περίφημο «Ρέκβιεμ» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, σε μία μοναδική μουσική βραδιά, στην  Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών», τις οποίες διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού.

Η Εφορεία Χορωδίας της Ε.Π.Μ. συνεπής στις ποιοτικές της επιλογές πρόσφερε στο πολυπληθές κοινό, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της πολιτιστικής της διαδρομής.

Ειδικότερα, επί σκηνής «ζωντάνεψαν» μυστηριακοί ήχοι του παρελθόντος, ενώ εμβληματική μουσική και λόγος, υπό τη διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη, μετουσιώθηκαν σε ένα μελωδικό άκουσμα, σε μια ξεχωριστή διάσταση, η οποία συγκίνησε το κοινό.

 «Μουσικό όχημα» της βραδιάς η σύμπραξη επί σκηνής εκλεκτών συντελεστών και πιο συγκεκριμένα των:

Χορωδία Αγίου Ρεμιγίου του Bergheim Κολωνίας (Chor an St.Remigius, Bergheim/Köln)

(μουσική διδασκαλία Manfred Hettinger), Φωνητικό σύνολο «de profundis» της Ε.Π.Μ., Κλιμάκιο ορχήστρας «Musicart» Νέου Ωδείου Κοζάνης (διδασκαλία Μαρία Καραγιάννη), Γιούλη Καραγκούνη, υψίφωνος

Regina Achtelik, υψίφωνος, Tina Kupprat, μεσόφωνος, Γεώργιος Ανδρικόπουλος, οξύφωνος, Δημήτριος Χωνός, βαθύφωνος, Manfred Hettinger, εκκλησιαστικό όργανο, Ευθύμιος Μαυρίδης, διεύθυνση

Εφορεία Χορωδίας Ε.Π.Μ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, χαιρετισμό στη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης απηύθυναν ο Αιδέσιμος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης Ιωάννης Υφαντίδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών Γρηγόρης Μιτσοκάπας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ