Μενού Κλείσιμο

Με ΧΑΟΣ ανατρεπτικό και αντισυμβατικό

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του Πήγασου στο Πάρκο των Λειβήθρων

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και το Θέατρο «Πήγασος» συνεπείς στο ραντεβού που δίνουν με το κοινό τα τελευταία χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων παρουσίασαν και φέτος μία εξαιρετική παράσταση την Κυριακή, τη Δευτέρα και τη Τρίτη.

Αντάξιο της ποιότητας που διακρίνει όλες τις παραγωγές του «Πήγασου» το «ΧΑΟΣ» έδωσε τη δυνατότητα στους θεατές να συναντηθούν με τα τραγικά πρόσωπα της ιστορίας του Οιδίποδα και όχι μόνο και να ξαναζήσουν το μύθο μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του σκηνοθέτη που αν και καταπιάνεται με τη γνωστή, τραγική μοίρα του μυθικού ήρωα, καταφέρνει, μέσα από τους ευρηματικούς διαλόγους να δημιουργήσει πολλαπλές αναγνώσεις και ιδιαίτερους συνειρμούς.

Ανατρέποντας συμβάσεις του αρχαίου δράματος ο σκηνοθέτης αιφνιδίασε ευχάριστα το κοινό και ανέδειξε διαχρονικούς προβληματισμούς που σχετίζονται με την ανθρώπινη φύση.

Ιδιαίτερα όσο και εντυπωσιακά τα κοστούμια της Βέτας Χαϊλατζίδου συνέβαλαν καθοριστικά στην συνολική επιβλητική παρουσία της παράστασης σε έναν-ούτως ή άλλως-υποβλητικό αρχαιολογικό χώρο.

Έπαιξαν: Άννα Γκούντα, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Νατάσσα Ιωαννίδου, Αντώνης Καρράς,

Όλγα Παπανάκου, Αγαθή Τζάρτζα, Διονύσης Ζαρώτης, Χάρης Αμανατίδης.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης Σκηνικά – Κοστούμια: Βέτα Χαϊλατζίδου Μουσική: Νατάσα Ιωαννίδου Μακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου Φωτισμοί: Κώστας Παπουτσίδης Ήχος-Φώτα: Κώστας Παπαδόπουλος

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ