Μενού Κλείσιμο

Με «το τσιγάρο» στο… «No Smoking Story»

Σε διαγωνισμό ταινιών μηκρού μήκους το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης, συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, «No Smoking Story».

Το ΕΝΕΕΓΥΛ συμμετέχει με τo film noir, «Το Τσιγάρο», σε βραβευμένο σενάριο της Έλενας Αϊβαζοπούλου-, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της καμπάνιας της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης, που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, είναι, για μία ακόμη φορά, το μοναδικό σχολείο ειδικής αγωγής πανελλαδικά, εκπροσωπώντας επάξια την Πιερία και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορά το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες) και στοχεύει στην ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα βραβευτεί με τιμητικό έπαινο το σύνολο των συμμετεχόντων και θα επιλεγούν οι 4 καλύτερες ταινίες (δύο από Γυμνάσια και 2 από Λύκεια) από την Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από τους: Νίκο Περάκη σκηνοθέτη, Γιώργο Τσεμπερόπουλο σκηνοθέτη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη ηθοποιό, Σοφία Παπαδημητρίου προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων ΥΠΕΘΑ, Κωνσταντίνο Τσιούφη Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ.

Οι τέσσερεις καλύτερες ταινίες Γυμνασίων και Λυκείων θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με έξοδα της ΕΚΕ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ