Μενού Κλείσιμο

Με σεβασμό στην παράδοση των προγόνων τους

Αντάξιες της πολιτισμικής κληρονομιάς οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Ηράκλειτου»

Ακόμη και στην πλούσια ελληνική γλώσσα, δεν υπάρχουν λόγια, που να μπορούν να περιγράψουν, να χαρακτηρίσουν και να αποδώσουν την ποιότητα των εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος», με την επωνυμία «Προδρόμεια 2017».

Ο λαϊκός πολιτισμός σε πλήρη έκφραση, τα ευάρεστα ψυχικά συναισθήματα σε έξαρση, τα πρόσωπα ακτινοβολούσαν την ψυχική ευφορία και τα χείλη εξέφραζαν το θαυμασμό.
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, το υπέροχο σκηνικό, το εμπνευσμένο σενάριο, η απόδοση απλών ανθρώπων, σε ρόλους ηθοποιών και χορευτών, η συγκινητική συμμετοχή της ηθοποιού Μπέτυ Βαλάση και του συγγραφέα Νίκου Φωτιάδη, η προσωπικότητα και δεξιότητα της Μαρίκας Φωτοπούλου και της Γιαννούλας Πριώνα, δημιούργησαν ένα αξιοθαύμαστο πολιτιστικό δρώμενο, με θέμα την πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Φωτιάδη «Μουσικός Περίδρομος».
Η συνέχεια από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που εκφράστηκαν με το τραγούδι και το χορό, αλλά και την επιβράβευση των συντελεστών της εκδήλωσης.
Οι φράσεις που ακούστηκαν περισσότερο ήταν: Δεν ξανάγινε! Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε!
Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, πανδαισία χρωμάτων και ήχων, με το αφιέρωμα στην ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση. Τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί Μακεδονίας, Θράκης, Πόντου, Κρήτης και Ιωνίας, από πέντε πολιτιστικούς συλλόγους, σε μια ζεστή, οικογενειακή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του συλλόγου ήταν συγκινητική, καθώς και η διάθεση για χορό, στη συνέχεια.
Τη Τρίτη, ο σύλλογος πρόσφερε την παραδοσιακή νηστίσιμη φασολάδα, με ελιές, χαλβά και άσπρο σταφύλι, σε όλο το εκκλησίασμα, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ