Μενού Κλείσιμο

Με νότες λαϊκές αποχαιρέτησε το καλοκαίρι

Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης

Η αυλαία του καλοκαιριού έκλεισε στην πόλη μας με την Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης να παρουσιάζει την εκφραστική και αυθεντική λαϊκή ερμηνεύτρια Σοφία Παπάζογλου και τον λαϊκό συνθέτη, πάνω από όλα όμως δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Παναγιώτη Στεργίου.

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης, νότες λαϊκής μουσικής ξεπήδησαν από τα πνευστά, τα έγχορδα και τα κρουστά όργανα της Πολυτονικής Ορχήστρας και έφτασαν στο κοινό που καταχειροκρότησε μουσικούς και ερμηνευτές.

Η εξαιρετική φωνή της Σοφίας Παπάζογλου και του δικού μας Κώστα Καψάλη και οι καθαροί, κρυστάλλινοι ήχοι του μπουζουκιού του Παναγιώτη Στεργίου κέρδισαν τις εντυπώσεις των ακροατών οι οποίοι επιβράβευσαν πολύ θερμά όλους τους συμμετέχοντες.

Στην επιτυχημένη παρουσίαση της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης συνέβαλαν οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του μαέστρου της ορχήστρας Παναγιώτη Λυμπανοβνού που είχε την εξαιρετική τύχη να συμπράξει μουσικά με τον Παναγιώτη Στεργίου.

Στο α΄ μέρος της συναυλίας ακούστηκαν τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο της Σοφίας Παπάζογλου σε συνθέσεις του Παναγιώτη Στεργίου με τίτλο «Στου ονείρου τις στροφές» καθώς και Μάνου Χατζιδάκι, Μανώλη Χιώτη και Γιώργου Ζαμπέτα ενώ στο β΄ μέρος η Πολυτονική Ορχήστρα έπαιξε  συνθέσεις των Απόστολου Καλδάρα, Σταύρου Κουγιουμτζή και Άκη Πάνου.

Οι μουσικοί που στελέχωσαν την Πολυτονική Ορχήστρα ήταν:

Στο μπουζούκι: Τσαπράνης Γιώργος, Λυμπανοβνός Θωμάς, Γεωργούσης Στέλιος, Ηλίας Διονύσης, Φελεκίδης Χάρης και Δημητρούδης Τάσος

Βιολί: Τασχουνίδης Χρήστος, Τάκας Σπύρος, Κοροβέση Βαγγελιώ,  Αθανασιάδου Μαρία, Συμεωνίδου Δήμητρα, Παναγιωτίδου Ευθυμία και  Σιαμπάκου Φανή

Φλάουτο: Πανίδου Γεωργία και Μεϊτανίδου Έρση

Φλογέρα: Καλαϊτζίδου Εύη, Παναγιωτίδης  Παύλος και Λιάκου Ολυμπία

Κλαρινέτο: Γκρίνιας Γιάννης και Αδελφοπούλου Κωνσταντίνα,

Άλτο σαξόφωνο:  Μπαρμπέρης  Γιάννης, Γκάτζιου Γλυκερία και  Γκασδόγκας Αποστόλης

Τενόρο σαξόφωνο: Γκουτζαμάνης Γιώργος

Τρομπέτα: Ρουμελιώτης Κώστας

Τρομπόνι: Πανταζής Γρηγόρης

Εμφώνιο: Κουτρούλας Σάκης  και Σουρλίγκα Άννα

Κιθάρα: Γκραίκος Θάνος

Ηλεκτρικό μπάσο: Θεοχάρης Γιάννης

Πιάνο: Καπασακαλίδου Όλγα

Πλήκτρα: Ελενίδου Κατερίνα

Ακορντεόν: Καραγιαννίδου Ελένη και  Κωνσταντινίδης Παναγιώτης

Τύμπανα: Παραδεισόπουλος Βαγγέλης

Κρουστά: Γκραίκος Γιάννης και Τριγώνη Ιωάννα

Μεταλλόφωνο: Σουρλίγκα Νόπη

Η μουσική αυτή συνάντηση της Πολυτονικής Ορχήστρας με τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους την παρακολούθησαν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ