Μενού Κλείσιμο

Με αγωγή σταδιοδρομίας!

Γυμνάσιο Κορινού

Με συμμετοχή πλήθους μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού η παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μετά το Γυμνάσιο, τι;»,

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 και το συντονισμό του είχε η καθηγήτρια της Τεχνολογίας κ. Ζαπουνίδου Χρυσή σε συνεργασία με την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Γκανά Φωτεινή, ενώ στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετείχαν οι 35 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναπτύχθηκαν δράσεις και διερευνήθηκαν οι επιλογές σπουδών των αποφοίτων του γυμνασίου και οι επαγγελματικές προοπτικές που αυτές προσφέρουν. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο ΚΕΣΥΠ και στα Επαγγελματικά Λύκεια της Κατερίνης, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και να ενημερωθούν για τη λειτουργία και το πρόγραμμα σπουδών των ΕΠΑΛ.
Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκε και ο Υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ Πιερίας κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος, ο οποίος αφού συνεχάρη τις καθηγήτριες και τους μαθητές για το πρόγραμμα που υλοποίησαν, αναφέρθηκε στις επιλογές σπουδών που έχουν οι απόφοιτοι των γυμνασίων της χώρας μας και απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων των μαθητών αλλά και των γονέων που παρακολούθησαν την παρουσίαση.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης ενημέρωσε τους παριστάμενους γονείς και μαθητές σχετικά με το νέο τρόπο ηλεκτρονικής εγγραφής των αποφοίτων του γυμνασίου στα λύκεια.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ