Μενού Κλείσιμο

Μάθημα πρώτων βοηθειών

Στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς η Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκλησή της διευθύντριας Σοφίας Ελευθεριάδου, βρέθηκε στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς, όπου παρουσίασε Α΄ Βοήθειες στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την Εκπαιδεύτρια και Διευθύντρια Προγραμμάτων του ERC Αθηνά Γεραρίδου, και από τον διασώστη Λεωνίδα Ζάρκο σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, Πλούταρχο « Το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι ακριβώς είναι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς».

Με τη παρουσία μας στο Γυμνάσιο της Λεπτοκαρυάς ευελπιστούμε να έχουμε «καλλιεργήσει» τον καρπό της  γνώσης των Α΄ Βοηθειών στο νου των μαθητών και των μαθητριών. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους, αλλά και να ενισχύσουν περαιτέρω το γνωστικό τους επίπεδο πάνω σε αυτές, αναφέρει η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ