Μενού Κλείσιμο

Μαγική βραδιά με το βλέμμα στο ομορφότερο φεγγάρι του καλοκαιριού

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε τον Χαράλαμπο Ζαπουνίδη για την πολυετή προσφορά του στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Βραδιά αφιερωμένη στο ομορφότερο φεγγάρι του καλοκαιριού, την πανσέληνο του Αυγούστου ήταν αυτή της Κυριακής για το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου στον ειδυλλιακό χώρο του βυζαντινού κάστρου της Πύδνας από όπου η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης ταξίδεψε τους θεατές σε ένα ανεπανάληπτο μελωδικό ταξίδι. 

Μια “Φεγγαράδα στην Πύδνα” από αυτές που κάθε χρόνο αφήνουν το αποτύπωμά τους στην αυλαία του Φεστιβάλ και που για μία ακόμη φορά θα μείνει αξέχαστη σε όσους βρέθηκαν στο ομορφότερο μπαλκόνι του Θερμαϊκού και απόλαυσαν νοσταλγικές μελωδίες με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό. Συναυλία διανθισμένη με τραγούδια από τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Στην εκκίνηση της βραδιάς ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε το ιστορικό στέλεχος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Χαράλαμπο  Ζαπουνίδη,  για την πολυετή, αδιάλειπτη και κυρίως ανιδιοτελή προσφορά του στο Φεστιβάλ  από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα.

» Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που μέσα από αυτήν, εκείνος που την κάνει, δεν προσδοκά ανταλλάγματα, τίτλους και αξιώματα. Το μόνο που απολαμβάνει είναι η ικανοποίηση της συμμετοχής και η χαρά της προσφοράς. Αυτές τις ιδιαίτερες αξίες υπηρετεί  με τη στάση του και την προσφορά του ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης επί  47 συνεχή χρόνια στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  αισθάνεται την ανάγκη να του εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ αποτυπωμένο σε αυτή τη λιτή αναμνηστική πλακέτα, που του επιδίδει σήμερα ενώπιόν σας” σημείωσε, αναφερόμενος στο  τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος.

“Είναι σημαντική η μέρα αλλά και ο τόπος που επέλεξε ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. να με τιμήσει, Μέρα ερωτική η σημερινή, με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο,  ο τόπος που γεννήθηκα,  η περιοχή της Πύδνας”.

Είναι πράγματι ερωτική η σχέση μου με το Φεστιβάλ Ολύμπου, συνδέομαι με αυτό μισό αιώνα τώρα. Και βέβαια  θα υπάρχει και συνέχεια. Ευχαριστώ τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. για την τιμητική αναγνώριση της προσφοράς μου. Αφιερώνω την πλακέτα αυτή στον άλλο έρωτα της ζωής μου, στη γυναίκα μου τη Μαίρη»

Την τελετή της βράβευσης στο Μπάμπη Ζαπουνίδη,  προλόγισε και συντόνισε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΟΡ.ΦΕ.Ο, Γιώργος Χανδόλιας.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η όμορφη καλοκαιρινή βραδιά που συνδέθηκε μουσικά με όλα εκείνα τα τραγούδια που γαληνεύουν και ταξιδεύουν το νου.

Τη μουσική διεύθυνση της βραδιάς είχε ο καταξιωμένος και διεθνούς φήμης μαέστρος με καταγωγή από την Κατερίνη, Ευθύμης Μαυρίδης. Τραγούδησαν οι: Ζωή Ανδρικοπούλου, Γεωργία Ζάρα, Γιάννης Χαρίσης, Κωνσταντίνος Χλεμές. Φιλική συμμετοχή είχε η Ιωάννα Ηλιάδου και ο Δημήτρης Παρθενίδης. Χόρεψαν οι Έλενα και Φένια Τσικιτίδου. Παρουσίαση, Μαρία Βούλγαρη.

Στην Αυγουστιάτικη Φεγγαράδα συμμετείχαν εκτός από τη χορωδία και την ορχήστρα της Εστίας, η Χορωδία Κολινδρινών Κατερίνης υπό τη διεύθυνση – διδασκαλία του Πάτροκλου Παπαγιάννη.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Αγγελίδης, πιάνο/ Αλέξανδρος Γιαγκούσης, φλάουτο/ Απόστολος Γκασδόγκας, κλαρινέτο/ Χρήστος Γκρούτας, τρομπέτα/ Ελένη Καραγιαννίδου, ακορντεόν/ Ορέστης Κεραμιδιώτης, κιθάρα /Διονύσιος Κουτουζίδης, βιολί/ Γεώργιος Λαλίδης, ηλεκτρικό μπάσο/ Φανή Παπαντωνίου, κρουστά/ Δημήτρης Πετρακίδης, μπουζούκι/ Βίκη Τζημαπίτη Ευθυμιάδου, ντραμς/ Γιώργος Τσαπράνης, μπουζούκι/ Αθανάσιος Χαρίσης, βιολί.

Η συναυλία, ενταγμένη στο πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, του Δήμου Πύδνας -Κολινδρού και της Εταιρείας Πιερικών Μελετών- Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ