Μενού Κλείσιμο

Μαγευτικό το ταξίδι, μέχρι την τελευταία του βραδιά

Με την εξαιρετική μουσική σύμπραξη του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης και της Camerata Academica Katerini έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ Ολύμπου

Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, εκεί από όπου ξεκίνησε το ταξίδι του στον πολιτισμό πριν από δύο μήνες, έριξε την αυλαία του το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ένα, ομολογουμένως, από τα πιο γεμάτα σε θέαμα και εκδηλώσεις, πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου με τη μαγευτική συναυλία που διοργάνωσαν το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης και η Ορχήστρα Δωματίου Κατερίνης «Camerata Academica Katerini” σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ικανοποίησης για την μεγάλη αποδοχή που έτυχαν στο σύνολό τους οι εκδηλώσεις του.

“Ήταν ένα φεστιβάλ που προσπάθησε να αγκαλιάσει όλη την Πιερία, με μεγάλη θεματολογία και προσέγγιση η οποία απαιτεί την παρουσία των θεατών αλλά και αυτό που λέμε “έρευνα” δηλαδή το “ερώτημα”. Η μεγάλη τέχνη σε όλες τις εκδηλώσεις, μικρές και μεγάλες, κάνει κάτι πάρα πολύ απλό: θέτει ερωτήματα. Το Φεστιβάλ Ολύμπου αυτό προσπάθησε να κάνει και φέτος” σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γιώργος Χανδόλιας στην εκκίνηση της βραδιάς αναφερόμενος σε “μία μεγάλη ομάδα που αρχίζει από το Δ.Σ και φτάνει σε δεκάδες εθελοντές οι οποίοι αγόγγυστα προσπάθησαν να βγάλουν σε πέρας το τεράστιο αυτό πρόγραμμα”.

Με το βλέμμα και τη σκέψη στο επόμενο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου ο κ. Χανδόλιας κατέληξε λέγοντας ότι “πάντα θεωρούμε ότι κατιτίς μας λείπει, κάτι δεν κάναμε καλά, κάτι άλλο θα το διορθώσουμε και κάτι που παραλείψαμε θα το βάλουμε στο πρόγραμμα του χρόνου. Κινηθήκαμε με νου και ταπεινοφροσύνη”.

Γρ. Παπαχρήστος: Ευχαριστούμε όλους,

με όποια ταυτότητα και όποια ιδιότητα, συνταξίδεψαν μαζί μας”

Ένα ταξίδι, που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, απόψε φτάνει στον προορισμό του. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που συνταξιδέψατε μαζί μας αυτό το καλοκαίρι. Να ευχαριστήσουμε όλους, με όποια ιδιότητα και με όποια ταυτότητα,   συνταξίδεψαν μαζί μας. Τους θεατές, τους εθελοντές, τους χορηγούς μας, τους καλλιτέχνες… Ήμασταν μία πολύ μεγάλη παρέα. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι, αφού ξεκουραστούμε για λίγο, θα ξεκινήσουμε τη νέα μας προσπάθεια για το νέο μας ταξίδι. Για το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου το οποίο ευελπιστούμε να είναι ακόμη μεγαλύτερων προσδοκιών και μεγαλύτερων απαιτήσεων από τις φετινές. Γιατί έτσι είναι το Φεστιβάλ Ολύμπου. Κάθε χρόνο ανεβαίνει και πιο ψηλα. Γι΄αυτό και ο κόσμος το αγάπησε, γι΄αυτό και ο κόσμος το παρακολουθεί και το στηρίζει” ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος αποχαιρετώντας παράλληλα και την τιμώμενη χώρα Τσεχία που συμπορεύθηκε με το φετινό Φεστιβάλ ενώ, όπως είπε, ήδη γίνονται οι διαπραγματεύσεις για τη νέα χώρα (εκτός Ευρώπης) που θα είναι τιμώμενη το καλοκαίρι του 2019.

Τη συναυλία προλόγισε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης κα Βάσω Κίτσιου. Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στη συναυλία σημείωσε ότι πρόκειται για έργα συνθετών που κατά κύριο λόγο έχουν ένα είδος επετείου το 2018, είτε από τη γέννηση, είτε από το θάνατό τους.

Διευθυντής της Ορχήστρας ήταν ο Μίκης Μιχαηλίδης. Καλλιτεχνικός διευθυντής και ενορχηστρωτής ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης. Σολίστες οι : Κ. Καλαϊτζίδου σοπράνο, Δ. Κουτουζίδης βιολί, Λ. Μιχαηλίδου σοπράνο, Ι. Ναβροζίδης –Del Barrio κλαρινέτο, Γ. Σκληρός τρομπέτα.  Στη συναυλία συμμετείχε και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης υπό τις οδηγίες της καθηγήτριας μουσικής Ελένης Σαμακοβλή.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η ερμηνεία του Duetto buffo di due Gatti του Rossini από τις σολίστ Λήδα Μιχαηλίδου και Κέλλυ Καλαΐτζίδου. Μάλιστα η 11χρονη Λήδα Μιχαηλίδου καθήλωσε το κοινό ερμηνεύοντας το all time classic “Summer time” του G. Gershwin.

Σε ανάμνηση της βραδιάς η υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο Χάιδω Παπαχατζή επέδωσε στο κ. Μιχαηλίδη, εκ μέρους του Δ.Σ, το επετειακό λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ