Μενού Κλείσιμο

Λονδίνο: Άνδρας έσκισε πίνακα του Πικάσο

Ένας 20χρονος άνδρας κατηγορείται για «εγκληματική φθορά» στο έργο του Πάμπλο Πικάσο «Μπούστο Γυναίκας», αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο εκτίθεται στην Tate Modern του Λονδίνου.

 

Ο άνδρας έσκισε τον πίνακα, προσπαθώντας να τον καταστρέψει, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι φύλακες του μουσείου κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Το έργο έχει αποσυρθεί προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ο 20χρονος Σακίλ Μάσεϊ από το βόρειο Λονδίνο εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή. Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 30 Ιανουαρίου. Ωστόσο, μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση, καθώς αρνήθηκε να πληρώσει την εγγύηση που ορίστηκε από το δικαστήριο. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Το έργο απεικονίζει την ερωμένη του Πικάσο, φωτογράφο Ντόρα Μάαρ και φιλοτεχνήθηκε το Μάιο του 1944 στο Παρίσι, τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής.

Το 2012 ένας πίνακας του Μαρκ Ρόθκο είχε υποστεί επίσης ζημιές στο ίδιο μουσείο και ένας άντρας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια κάθειρξη για το βανδαλισμό. ο Βλαντιμίρ Ούμανετς έγραψε επάνω στον πίνακα το όνομά του, λέγοντας ότι πρόκειται γα εικαστική παρέμβαση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.