Μενού Κλείσιμο

Λογοτεχνικός διαγωνισμός

Από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πιερίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Το θέμα του 2ου Παμπιερικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού είναι «Οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ανακοινώνει ότι προκηρύσσει το δεύτερο Παμπιερικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Αναστασίας Γεροφωκά.

Διάφορες περιοχές του πλανήτη, είτε πιο μακρινές είτε πιο κοντινές μας, βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου (Και στον πόλεμ’ «όλα για όλα»/κουβαλούσα πολυβόλα/να σκοτώνονται οι λαοί/για τ’ αφέντη το φαΐ). Η περιοχή μας, ιδίως, βρίσκεται στο επίκεντρο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των διαύλων επικοινωνίας, των μεριδίων των αγορών. Το αίτημα για πανανθρώπινη ειρήνη, κόντρα στον καλλιεργούμενο σοβινισμό, εκφράζεται με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι και η τέχνη, πιο συγκεκριμένα η τέχνη του λόγου.

Το θέμα των κειμένων του Διαγωνισμού, πεζών ή ποιητικών, είναι «Οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον».

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων: Μαθητές Γυμνασίου

Και Μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία. Έπαινοι, επίσης, θα δοθούν σε μαθητές που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πάρουν μέρος στο Διαγωνισμό.

Όλοι οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος με ένα τουλάχιστον ποίημα ή/και διήγημα. Τα κείμενα, πεζά ή ποιητικά, θα πρέπει να σταλούν δακτυλογραφημένα σε πέντε αντίτυπα με ψευδώνυμο. Στο φάκελο όμως είναι απαραίτητο να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού και οπωσδήποτε ο αριθμός τηλεφώνου του σχολείου τους. Τα κείμενα των μαθητών θα παραδοθούν στο διευθυντή του σχολείου τους έως την Τρίτη 24-4-2018.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, και ιδίως τους φιλολόγους, να συνδράμουν την προσπάθεια του.

Η ανακοίνωση του χώρου και χρόνου βράβευσης καθώς και της σύνθεσης των κριτικών επιτροπών θα γίνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Πληροφορίες δίνονται στα εξής τηλέφωνα: 6984344983 (Άννα Ασλανίδου) και 6979006953 (Θεοδώρα Γιαννακίδου).

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ