Μενού Κλείσιμο

«Let’s do it» Κατερίνη!

Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού  Σχολείου φύτεψαν λουλούδια και ομόρφυναν  την αυλή του σχολείου!

Στην πανελλήνια περιβαλλοντική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece» συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Κατερίνης. Το εν λόγω πρόγραμμα  αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση στη χώρα και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, μέσα από δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό,  σήμερα οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης  με την συνδρομή και την καθοδήγηση των υπαλλήλων της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση λουλουδιών στον αύλειο χώρο του σχολείου καθιστώντας τον πολύχρωμο και ελκυστικό.

Τη δράση συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαπιστώνουμε τον ενθουσιασμό, με τον οποίο τα παιδιά προσεγγίζουν δράσεις που σχετίζονται με τη φύση. Σήμερα με αυτή την ευκαιρία, που μας δίνει η πανελλήνια περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece,» έχουμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να  προστατεύουμε  το περιβάλλον και το πράσινο».

Παράλληλα, παρέστησαν η δημοτική σύμβουλος Γνωσούλα Χαϊλατζίδου η οποία συνόδευε παιδιά προσφύγων που φοιτούν σε τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Κεραμιδίου και  συμμετείχαν ενεργά στην φύτευση, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί του 13ου Δημοτικού σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η δράση  υλοποιήθηκε εντός της σχολικής μονάδας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας σε μια πρωτοβουλία, να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ